Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: Автоматично зареждане на захарен сироп?

Гласували
80. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

40 50.00%
  • Не

24 30.00%
  • Зависи от цената

16 20.00%
Резултати от 1 до 10 от общо 40

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    28.02.2011
    Alex,
    Мина много време от последния пост в темата. Аз съм си купил 30 хранилки от друг модел, но искам за проба да им направя ограничители като на твоята хранилка. Интересува ме само как стои въпроса със заклейването на ограничителите, особено на тези, които регулират преминаването на пчелите. Има ли го (заклейването), няма ли го и ако има - колко, може ли да се почиства?

Наблюдател
    Регистриран
    30.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Stefanbg Виж публикацията
    Alex,
    Мина много време от последния пост в темата. Аз съм си купил 30 хранилки от друг модел, но искам за проба да им направя ограничители като на твоята хранилка. Интересува ме само как стои въпроса със заклейването на ограничителите, особено на тези, които регулират преминаването на пчелите. Има ли го (заклейването), няма ли го и ако има - колко, може ли да се почиства?
    Привет Stefanbg,
    Извинявам се за късния отговор, но ме подгони службата, после отпуск и то времето си мина. Та на въпроса ти - разбира се, че пчелите заклейват клапите които ограничават преминаването им към сиропа и ще пусна две снимки за да прецениш количеството на прополиса. А колкото до почистването им - не се налагало да го правя, защото клапите съм ги фиксирал с тиксо отгоре и не ги местя.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Когато се купувах от този тип от магазина на Котларски той ме предупреди, след като ги настроя да ги "лепна" фиксирам с тиксо.
    Не съм ги ползвал все още.

Поздрави, Г. Георгиев

Автор
    Регистриран
    28.02.2011
    Благодаря за отговора!
    Значи ще трябва да взема някакви мерки, за да може да се разглобяват, без да се чупят.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •