Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 35 от 72 ПърваПърва ... 25333435363745 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 341 до 350 от общо 718
    Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Какво ти е обяснението, че като са безработни искат да се роят, а като ги залееш със сироп спират?
    Не е така. Пак трябва да се повтарям основния първостепенен инстинкт е събирането на нектар, дори е преди размножаването. Сиреч, ако са избързали с развитието си иима голямо количество пчели, а няма паша ще се роят, или са се развили навреме но поради други причини са възпрепятствани да излизат на паша пак, ако няма достатъчен обем пак ще се изроят. заливането със сироп ще помогне при наличие на свободен обем за градеж ако няма обем дори може да ускори роенето. Обем и силна паша това е решението.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Иначе е добре известно,че най много мед събира семейство в пред роево състояние-мн. пчели,мн.запечатано пило,мин.колиество открито пило и мн.приемачки.Демек 80-90% от пчелите да се занимават с доставка и преработка на нектар....
    Събират, ако има какво да се събира.Роенето /предроевото състояние/ протича преди или по време на главната паша.Ако е по време на пашата, най вероятно нищо няма да събере.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Не е така. Пак трябва да се повтарям основния първостепенен инстинкт е събирането на нектар, дори е преди размножаването. Сиреч, ако са избързали с развитието си иима голямо количество пчели, а няма паша ще се роят, или са се развили навреме но поради други причини са възпрепятствани да излизат на паша пак, ако няма достатъчен обем пак ще се изроят. заливането със сироп ще помогне при наличие на свободен обем за градеж ако няма обем дори може да ускори роенето. Обем и силна паша това е решението.

Добре ще си задам въпроса така: Какво ти е обяснението, че като няма паша и искат да се роят?
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    .Ако е по време на пашата, най вероятно нищо няма да събере.
    Ако сем. е изпаднало в роева треска(не състояние),наистина нищо няма да събере,но ако само е в пред роево състояние,инстинктът за събиране на храна ще надделее...

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Ако сем. е изпаднало в роева треска(не състояние),наистина нищо няма да събере,но ако само е в пред роево състояние,инстинктът за събиране на храна ще надделее...
    Каква е разликата между роева треска и пред роево състояние.Какво се случва при едното и при другото? Питам не за да те изпитвам, а защото незнам.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.05.2014
    Пчеларски район
    Айтос
    Имам една мечта, всичките ми медовици да са в пред роево повреме на паша НЕ ПОВЕЧЕ

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Каква е разликата между роева треска и пред роево състояние.Какво се случва при едното и при другото? Питам не за да те изпитвам, а защото незнам.
    За мен предроевото състояние е точно преди да вземат да градят основите на маточниците. Кошера е пълен с пчели и запечатано пило, открито пило почти няма и тъкмо да заложат маточници, акацията започва да цъфти. Почти като гол от засада, но съдията не я вдига.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Направо си е гол на празна врата,само да не се осере пейзажа заради недостатъчно място за нектара.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    За мен предроевото състояние е точно преди да вземат да градят основите на маточниците. Кошера е пълен с пчели и запечатано пило, открито пило почти няма.
    Аз също мисля така.В моята практика, като видя маточници и тяхното количество вече ми е ясно, че ще има роене, ако не взема мерки.По тази логика самото роево състояние започва след залагане на маточниците.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Добре ще си задам въпроса така: Какво ти е обяснението, че като няма паша и искат да се роят?
    Кошера е дисбалансиран количество безработни млади пчели, които няма какво да правят, отсъства силна паша и чрез роенето се връща баланса в кошера. Съществува риск за недобро хранене пчелата е много постъпващата храна малко. Да обяснявам процеса на самото роене мисля че е излишно Слави го обясни отлично на дълго и на широко.

Страница 35 от 72 ПърваПърва ... 25333435363745 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •