Василевса се завърна в редиците ни с гръм и трясък! Гошето стана наместник! Аз от радост си сипах лимонада в алжирката. Че да не се опия без време!
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
След малко ще направя последната баница за тази година. С готови кори и късмети! Както се казва- нова година нов късмет! Естествено към тривиалните ще добавя и пчели. В ретроспекция на изминалата ще добавя, че съм доволен от нея. След като посрещнем новата ще видим какво ни е донесла- МКБ, Вароа или много мед. Весело посрещане и още по- весело изпращане, пожелавам на всички колеги и приятели!
Стига бе Тянка,станахме по сто кила покрай тебе!!
Понякога говорилнята става много сериозна и аз гледам да мръдна леко встрани! Като казваш 100 кила, сигурно имаш предвид следното - 80 кила живо тегло и пълна чанта с мангизи към 20 кила?Ако е тъй какво друго му трябва на човек, освен здравето разбира се. Оппа, сетих се за още 7,8 неща но хептен ще дотежи
![]()
Сега имам намерение да споделя как правя луканки. Слагам първо 60 % телешко, много добре обезципено. 20% свински гърди и 20 % бекон. Нарязвам всичко на едри парчета и ги поръсвам с подправките. А те на килограм месо са- 5гр кимион, 5гр черен пипер, 1гр захар и 25гр сол. Така престоява 24 часа. След това меля на кайма. Отново престоява 24 часа, като отвреме навреме я разбърквам може с малко водица. Преди пълненето на луканките в говежди черва разбърквам в каймата по 1гр селитра на кило месо. Селитрата може да се замени със по-голямо количество захар и порция добро уиски. Оттам на сетне кой както го разбира този лют живот така да го живее! Аз го гарнирам с луканки и вино или пък според настроението, но винаги с приятели! Наздраве!
Ще помоля модераторите на форума да отнемат думата на Тянката
Мойте пък са с диво месо + 20% овча лой + малко питомно свинско + 23гр сол, 3гр черен пипер, 5гр кимион, 4гр чубрица, 3гр захар и 0,5гр индийско орехче (подправките на кг кайма). Червата са свински... Приготвянето е като на Тянко.
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Гоше това с овчата лой шега ли е? И ако е така става ли готино?
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))