Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 8 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 79

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    09.11.2010
    аз пък им слагам орехова шума по между питите аз сам с дадан блат 12 рамки и самия магазин свалям и си реда пита шума пита шума и нема ядове или пък с нафталин ги расете сяка пита пак става

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от teodor
    аз пък им слагам орехова шума по между питите аз сам с дадан блат 12 рамки и самия магазин свалям и си реда пита шума пита шума и нема ядове или пък с нафталин ги расете сяка пита пак става
    Пич, ти с НАФТАЛИН ли ги ръсиш!!!

Наблюдател
    Регистриран
    16.08.2013
    Здравейте колеги и от мен, явно съм доста закъснял за темата но все пак бих искал да попитам може ли да споделите как съхранявате пити с прашец (перга) и такива с мед и прашец за придаване на семействата през месеците октомври и март (април)? Въпроса ми е ако ги отнема през май-юни-юли, как да ги запазя до октомври за зазимяването или до март, според нуждите. Наясно съм, че сложният белтъчен състав на прашеца би го направил вреден за пчелите, ако вкисне, мухляса или иначе казано се развали?
    Благодаря предварително :-)

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Колко минимум ЛР корпуса трябва да е височината на комина и по колко рамки оставяте в 10 рамков корпус?
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Нафталин -
    Най-добре върху кошерите или на кумин.

Наблюдател
    Регистриран
    14.10.2010
    Не е необходимо да се изработва специален шкаф за съхранение.За мен,а и според повечето колеги най-удачния начин е "комин" от магазините или корпуси с мрежа отдолу и отгоре.Да има естествено проветрение.

Наблюдател
    Регистриран
    07.01.2011
    Нафталина не е ли забранен?

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.09.2010
    Пчеларски район
    Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от du6ev
    Нафталина не е ли забранен?

Да забранен е
    http://pchelarite.com Сайт за пчеларство, пчели, пчелари

http://obiavitevi.com Публикувайте обявите си в раздел пчеларство http://obiavitevi.com/index.php?page...&sCategory=396

Почетен Автор
    Регистриран
    25.09.2010
    Той е канцерогенен,т.е причинява рак.

Автор
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    За опушване със сяра каво мислите.По пчеларските магазини се продават серни ленти една лента е за два кубичени метра.Ако имаш над 200 кошера МК на по 4 корпуса не виждам друго решение.Един познат гледа толкова кошера направил си е стая измазана хубаво с прозорци и врата от ПВЦ дограма с гумени уплатнения. Като внесе питите есента пали една скара и я оставя да изгори до жарава.Купува си от някой аптека сяра на прах 100 грама мисля че бяха 2 ,3 лева.Внася скарата в стаята хвърля върхо въглените една супена лъжица и я оставя цяла нощ.След 2 седмици пак същата процедура.В стаята и паяци няма всичко загива.

Страница 2 от 8 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •