Аз понеже нямам много знания и възможности, използвам чуждия опит. Като имам няколко варианта използвам познаващо животно. Моето е желва! Малко бавно става, но понеже съм сигурен в резултата чакам търпеливо.
Аз понеже нямам много знания и възможности, използвам чуждия опит. Като имам няколко варианта използвам познаващо животно. Моето е желва! Малко бавно става, но понеже съм сигурен в резултата чакам търпеливо.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Колеги вместо да критикувате Василевса,седнете и се замислете малко ,че той споделя с вас това което е направил,от вас освен оскъдни присмехулни коментари друго няма.Нали форума е да споделяме опит и грешки,оценете благородното поведение вместо да го нападате неподготвени.
Моята стратегия за догодина напролет ще е ускорено развитие на семействата, за да ги подготвя максимално силни за първите две главни паши - рапица и акация, до акацията абсурд да се роят, так че за мен е много важно да имам макс. развити семейства за акацията най-вече!...от скромния ми 2 годишен опит като пчелар, ще Ви кажа, че тази година от 10 кошера, за акацията 8 ми донесоха мед . 4 тенекии и половина, като 2-та най-силни кошера ми донесоха по 1 тенекия акациев мед, а останалите 6 по 10кг, от рапицата тези двата най-силните донесоха по 10кг. мед, останалите нищо - Вие си правете сметката....моята е около 150лв печалба на кошер, от тези най-силните, в сравнение с останалите
Брях, майка му стара. Изпуснал съм цирка. Викайте бре.![]()
Както казват по нашия край "Ти не лежи на това уше"!
Преди 5-6 години имах 10-ина кошера и бях с твоя пчеларски опит. Кошерите ми бяха на пчелин с около 70-80 други пчелни семейства в ДБ кошери на пчелари трето поколение/според тях/. Е, около 25-26.04. за няколко дни им "бомбираха" като развалени буркани около 60-70% от кошерите от цъфтящата рапица, която по това време бе в разгара си. Така, че ако имаш добри семейства, започнеш подхранването от по-рано и имаш повечко блокове с рапица около теб, като начало прегледай написаното по темата във форума, а след това скови повечко рамки и приготви празни сандъци, за да си спестиш излишни преживявания.
Keep Walking...
Е, ако хвана да се рои някое семейство, то "включвам" Дъската на Таранов, и отделям роящите пчели със старата майка в нов кошер - елементарно е даже и за новобранци като мен!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))