А сега по темата.
На 28.12 прегледах десет семейства избирателно. Всичките са със задоволителни запаси от мед. При пет от тях няма пило. При останалите пет - тридневни яйца на площ с диаметър не по-голям от 8-10см само на една пита, като само при едно от семействата имаше запечатано пило с размер на монета от 1 лев.
Аз не съм преглеждал останалите, и да има пило и да няма, няма какво да направя да се оправят. Отворил съм ги от всякъде, ама като се задържа толкова време топло се подлъгаха някой, надявам се да не са всички. Миналата година не спираха с пилото и нямах нито един загинал кошер, до сега не съм има загинало семейство и ще ми е гадно, ама и това ще стане все някога, само да не е голям процента.
Като бях малко момче, моята баба зимно време редовно чепкаше вълна. Нямахме овце, ама тя си купуваше и пак чепкаше. През зимната ваканция все ме викаше и аз ходих да и помагам. Голямо чепкане падаше. Също и плетеше, та сега и на една кука го докарвам и на две. Ама на две го правя много халтаво, та си плета на една кука. После предеше на вретеното и навиваше на чекръка. Научи ме и китеници да тъка, а също и манджички да правя. Домати от селски сорт по някога отглеждаше по 1600 грама! И това научих от нея. Та сега се чудя- какво не харесват някои на това, да се чепка вуна?
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
По отношение плетенето на една кука - пача стъпка или английски ластик? Би ли уточнил?![]()
През 94 г. по време на Световното по футбол, доста от запалянковците, пееха химна на България пред екрани, монитори, по улиците. Това че станахме четвърти ни помогна да си научим химна.
Същото се случва и в момента в нашият форум - Взаимно се учим на правопис, синтаксис, икономика, философия и още 61 дисциплини....и по-малко на пчеларство... Само каква учебно-възрожденска атмосфера се създава, мани бегай
. Дет съ вика развиваме се, извисяваме се и ставаме по-добри в "ученето на химна".
Този пост е редактиран от Niki1313; 30.12.2015 в 23:48.
Ники, жилата я охлабвам в подходящите за целта теми! А именно за ракията и за манджата. Прав ли съм или съм крив?
Специално теб няма как да те уважавам, защото не си спрял да плюеш колегите?
Много лошо време да пътуване. Ходих до пчелина да нахраня кучето, хем заледено, хем непочистено и като вали ми се лепи за стъклото та не се вижда нищо. Преслушах кошерите, всички жужукат кротко.
В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))