Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 209 от 496 ПърваПърва ... 109159199207208209210211219259309 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,081 до 2,090 от общо 4956
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от k.dobrev Виж публикацията
    Прав си колега Дамянов!
    Всеки си цени продукта и си го продава на каквато цена прецени. Такива хора трябва да има.
    Приемам комплимента, но смятам, че всичко зависи от пътя по който си минал. Ако те мачкат години наред, нямаш смелост да си вдигнеш главата от пясъка. Миналата година си помислих, че колегите са си научили урока, когато цената се повиши рязко, но...това изглежда, че не е така.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Тука имам да кажа следното. Като връзка с предните две мнения. Може да нямам възможност да си вдигна главата, а не смелост. Щото повечето българи едвам връзват бюджета. И оцеляването им е въпрос на много неизвестни. За моята продукция ще кажа, че усилията и любовта, която влагам в нейната изработка е на такава цена. Щото никой няма да ми я купи. Затова,предпочитам да намаля претенциите си и да увелича КПД- то. Уха и ракията със салатата , виното тоже и разни други готини неща .
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Слушам снощи по новините, че Ел Ниньо разказва играта на Аржентина. Големи наводнения има в момента. Предполагам, че вече е разгара на пчеларския сезон там.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Сега пътувал към Украйна! Гледай после какво става!

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от k.dobrev Виж публикацията
    по новата наредба 2 т. мед може да се пранспортира в ес със съответните документи -

3. митнически документ- чмр
    Не знам за коя точно наредба иде реч, но за ЧМР-то понеже и друг път съм уточнявал, та и сега отново. Това Не е митнически документ, а тристранен договор между изпращач, превозвач и получател.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Виж който се е занимавал с митници как знае.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Ел Ниньо би могъл да повлияе не само върху пчеларството,но и върху захарните плантации.Бях писал за това преди два месеца.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Не знам, не по- скоро знам! У нас в България влияние имат едни фактори дето имат много и различни имена. Но необикновено те възникват около обикновени предмети, например маси- по възможност закътани и по големи. Тук, във форума има много способни и умни хора. Както мъже, така и жени. Та мисълта ми е следната. Дали и те, като мен- човек със коефицент на интелигентност доста под средния за родината ни.. Се чудят как така например цената на олиото на най- различни производители е горе долу приблизителна? Също и на захарта? На яйцата, млякото, брашното, картофите и на много други неща? Дори и за моя слаб интелект е неприемлив факта, че един и същ продукт от пет различни производители има прекалено близка цена! Та на този тип ценообразуване, според мен могат да му повлиаят много неща. Но не и каквито и да е нормални човешки ценообразуващи принципи. Според мен това важи и за продукта, който е предмет на тази тема. Това е моя лична теория, за която нямам доказуеми факти или аргументи!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Градски, ами те фирмите се конкурирали, конкурирали и се уморили.Като се уморили измислили едни и същи цени за да не се уморяват повече.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Да де, ама аз вече не се моря да се ядосвам и си пия ракията с мед и хич и не му бера гайлето!

Страница 209 от 496 ПърваПърва ... 109159199207208209210211219259309 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 12 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 12 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •