Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 17 от 18 ПърваПърва ... 715161718 ПоследнаПоследна
Резултати от 161 до 170 от общо 175
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Знам,че нямате желание да споделяте тайните си, но ми е интересно да ви чета.Тук -там изтървате по нещо. И да ,хората могат само да ви завиждат на успехите, само че за да го правят, трябва да знаят какви са те.
    Еееей, все недоволен. Имам чувството, че и пари да ти дават даром ще казваш - МАЛКО СА.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Знам,че нямате желание да споделяте тайните си, но ми е интересно да ви чета.Тук -там изтървате по нещо. И да ,хората могат само да ви завиждат на успехите, само че за даго правят, трябва да знаят какви са те.
    Не "изтърваме" нищо съществено. Що се отнася до успехите ни, то те са такива, за които сме си поставили целите и имаме сили, които са скромни, а не са 200 бр. семейства, от които чакаме дивиденти, а в същност неможем да им обърнем внимание.
    То и братята роми правят деца, за да се възползват от социалните помощи, а след време същите тия деца се оказват паразити.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    еееей, все недоволен. имам чувството, че и пари да ти дават даром ще казваш - малко са.
    Хаха-лош човек съм.Нали занаят се краде, освен това -да не умра от скука.:p

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Е много си бърз в писането, дано не си така и в .... пчеларстването.
    Дописах поста си.

Дамяне, съжалявам те, но доброволно си приел да носиш тежката и царска корона
    Тренирам ежедневно В пчеларството не бързах, но вече вложената сума стана доста сериозна, а всички пари идват от джоба ми.

То не е за съжаление, доброволно се съгласих да стана модератор, а ако бяха останали само Дони и Борко, то щяха да ги плюят както предните. Работата е много, а и очакванията са големи и понякога ти идва в повече.
    Мен ме изтощават заядливите коментари, а не количеството весел спам тип "Уроците на Слънчо по инглиш"

Да се върнем на темата
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem Виж публикацията
    "Феноменът Странджа" се оказа обичайно(години наред) безхаберие - вороатоза и нозематоза....Няма да повтарям Матеев - прочети горния му пост. "Царят на дивотията" направи за смях скромни, почтени и трудолюбиви пчелари от Странджа. "Пажовете" му обаче не спират да му пригласят и заливат форумите с глупотевините му...В столицата на Европа се смеят с него, а вие в Ново Паничарево и Мичурин му подражавате и ревете в синхрон като древни весталки.
    Хахахаха ние в Ново Паничарево?Кои НИЕ?Колко си мислиш, че сме пчеларите в село?Давам джокер-само аз познавам по физиономия Манол, а за хората от Мичурин не мога да кажа нищо, защото не познавам такива.Аз не съм като теб да оплювам хора които не познавам, а дори да познавам пак не бих казал нищо лошо.Но си държа на обещанията,а на теб съм обещал нещо.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Лятото имаше коментари, че тази година няма акар. А сега акара имал инвазия. Преди 3 г. пред кошера пълзяха безкрили пчели /имах само един кошер/. Не разбирах от какво е, а и сега не знам.
    Есента продавача в пчеларския магазин ми предложи "super strips"/НЕ ПРАВЯ РЕКЛАМА/, /не съм споделял с него за безкрилието, просто исках есенно третиране за акар/.
    Сложих лентите, след два дни изкарвам чекмеджето /с лист пластмаса на дъното/ и онемях! На дъното имаше Слой акари/ не ред - слой!!!/. Два дни по-късно дъното на чекмеджето беше покрито със същото количество акари. След още два дни акарите на дъното бяха намалели видимо.
    Тази година пред кошерите нямаше пълзящи пчели.
    Също сложих "супер стрипс".
    На дъната имаше паднали по 2-3 акара.
    Най силната ми отводка сега е най слаба. Отдавам го на факта, че есента горния корпус беше задръстен с мед. Майката не е слязла долу да снася.
    Излюпили са се малко зимни пчели, а другите са измрели.
    В заключение:
    1. "Super strips", в новата опаковка може да е неефективен. /но пък нямаше безкрили, пълзящи пчели пред кошерите/
    2. Не помня в кои теми и в кои постове съфорумци споменаваха, че тази година няма акар, но това съм го чел във форума.
    3. т.1 и т.2 ме карат да мисля, че проблема с изчезналите пчели не е само в акара /все пак не знам въпросните кошери с какво са третирани последните години!/
    4. Пчеларствам от скоро и смалък брой кошери=малък опит. Затова се опитах да опиша положението при мен, а колегите с опит да анализират и да споделят.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Много е правилно темата да се асоциира със здравето на пчеларя. То си е тъй, май! От темата научих, че майкопроизводителите са повече от клиентите. А извода е че по- здраво от силно семе йство няма! Дори да е разпарчетосано на няколко отводки, с новички мами за зимовка. Това докато чакам да ми поотпусне тестото...
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Автор
    Регистриран
    31.03.2015
    Пчеларски район
    плевен
    Колеги нещо интересно прочетете .Пак ще тровят пчелите ! http://action.sumofus.org/fr/a/Bayer...ch/3/9/?sub=fb

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    За успешното елиминиране на акара са необходими съгласувани действия на пчеларите от раьона.Демек,третиране на всички семеиства в раьона в рамките на няколко дена.Ако може в един ден,ще е най-добре.

Акара не може да се елиминира. Но може да се оставят пчелите сами да се справят с него. Въпроса е готов ли е пчеларя да плати цената?

Страница 17 от 18 ПърваПърва ... 715161718 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •