Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 15 от 18 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 141 до 150 от общо 175
    VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Всички наблягате на акара.Как бихте обяснили факта, че 2013г съм третирал с две ленти 1 Варостоп +1 Варотом пролетта, есента не съм третирал, а зимата и пролетта на 2014г. нямам нито една жертва.
    В момента акара въобще не е това което беше. Ако беше всички щяхме да караме още на лентите. Това, че си третирал пролет и есен с кумафос също не е гаранция. Както казва един познат ветеринар, няма лоши препарати има непознаване на биологията на паразита. Акара и ноземата са в абсолютен пик в момента в България и се изискват поне 3-4 третирания с различни препарати в интервала от юли та чак до октомври.
    ....
    Днес местих кошери и на предпоследния стана фал, изтървахме го и направи няколко кавака. За късмет половината рамки останаха в кошера непокътнати. Така и така го събирах реших да го прегледам и какво да видя.... пило. Не съм хранил до момента с нищо, прашец няма никакъв. Това го казвам във връзка с капризите на времето това което става е само малка част от това което предстои. Нормални години вече няма.
    Винаги може по-добре.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Всички наблягате на акара.Как бихте обяснили факта, че 2013г съм третирал с две ленти 1 Варостоп +1 Варотом пролетта, есента не съм третирал, а зимата и пролетта на 2014г. нямам нито една жертва.
    Такова третиране "се допуска" само в един определен "пчеларски" регион, както и 7-кратно есенно третиране с измислени от "авторитети" гуджове! Резултатите се оповестяват обичайно февруари във всички медии и се представят като бедствие. Тогава се вика и на помощ и многоуважаваната г-жа Габриел, или дори се ходи на място при нея за...поредната фотосесия!
    Working....

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Някои семейства въобще не прекъснаха отглеждането на пило. Това пък означава, че и акара има възможност да се възпроизвежда, ако не е затрит досега.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem Виж публикацията
    Такова третиране "се допуска" само в един определен "пчеларски" регион, както и 7-кратно третиране с измислени от "авторитети" гуджове! Резултатите се оповестяват обичайно февруари във всички медии и се представят като бедствие. Тогава се вика и на помощ и многоуважаваната г-жа Габриел, или дори се ходи на място при нея за...поредната фотосесия!
    Пак ме свързваш със Странджа.Третирането през 2013 ми е личен избор,тогава не четях тук редовно.Не казвам ,че е правилно.Все си мисля,че проблема не е само акара.Какво е твоето мнение.Ако отговорът е : нозематоза и вароатоза -то как се бориш ти лично.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Някои семейства въобще не прекъснаха отглеждането на пило. Това пък означава, че и акара има възможност да се възпроизвежда, ако не е затрит досега.
    Има такава вероятност, но акара си иска точната влажност и топлина. Иначе не може да се възпроизвежда или го прави много слабо. В света има много малко паразити, които убиват бързо гостоприемника си. Нали се сещаш, че ако акара не намали възпроизвеждането си, то в края на есента ще трябва да пълзи пеша към друг кошер.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пак ме свързваш със Странджа.Третирането през 2013 ми е личен избор,тогава не четях тук редовно.Не казвам ,че е правилно.Все си мисля,че проблема не е само акара.Какво е твоето мнение.Ако отговорът е : нозематоза и вароатоза -то как се бориш ти лично.
    Къде прочете, че те свързвам с тази планина? Борбата с вароатозата и нозематозата се води целогодишно чрез ВМП и пчеларски техники. Описвал съм ги многократно. Ако ги няма в темите, благодарете се на прекалено усърдни администратори и модератори, които не са знаели че пчелите са насекоми, когато се създаде този форум.
    Working....

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Акара няма как да го затриеш в пълна степен. Отглеждането на пило, не е единственият фактор за развитието на акара. Има и други фактори, които способстват за лавинообразното развитие на "бубулечката"

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Има такава възможност, но акара си иска точната влажност и топлина. Иначе не може да се възпроизвежда или го прави много слабо. В света има много малко паразити, които убиват бързо гостоприемника си. Нали се сещаш, че ако акара не намали възпроизвеждането си, то в края на есента ще трябва да пълзи към друг кошер.
    При мен на дъната на загиналите семейства има малко пчели и много акар. Малко утешение е факта, че убивайки
    пчелите акара се е самоубил.
    Подмора изглеждаше малък, но това е заради топлото време. Пчелите избягват да умират в кошера и топлото време им е дало възможност да умрат навън.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Акара няма как да го затриеш в пълна степен. Отглеждането на пило, не е единственият фактор за развитието на акара. Има и други фактори, които способстват за лавинообразното развитие на "бубулечката"
    Ей вие от набор 2010 сте много трудни.Кои са тези други фактори, изреди ги с няколко думи.Доктора пък използвал ВМП .Какви ,как -дявол знае.Трябва да му търся мненията от 2010г.

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    От година и половина тренирам с ОК и билки. На пролет ще споделя. И като говорим за акара, някой гледал ли е чичо Митко от Бачково и какво ви е мнението?

Страница 15 от 18 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •