Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1210

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Прочети темата и ще ти стане ясно.

Автор
    Регистриран
    07.10.2010
    Пчеларски район
    ДОБРИЧКА
    Така става само купешкия не се озахаросва но там не всичко е захар

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Прочети темата и ще ти стане ясно.
    Едва ли ще намери отговора.... Неведоми са за сега причините за частичното кристализиране на инвертирания сироп (собствено или подобно производство), лично на мен една бутилка започна да кристализира на дъното, а другите от същата варка не са мръднали???

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Матеев идеално е описал нещата и заключението как да се избегне кристализацията. Утре ако не забравя ще измеря гъстотата на немския и ще видим дали и германците го правят мъничко по рядък за да не кристализира.
    При наливането на бутилките едва ли си бил пуснал бъркалката и сиропа е бил оформил по гъсти зони към дъното и по-редки към горния край на съда. Както знаем не може да се постигне 100% инвертиране и ако си налял бутилка от по гъстата фракция и в нея при всички случаи има неинвертирана захар то е нормално захарта да кристализира и направи утайка. Направи си експеримент като Матеев да добавиш малко водичка, така че да слезеш на гъстота 65-67% и ако е така както си мисля след енергично разклащане "утайката" ще се разтвори и няма да се появи повече. Имам проба на 66% захарен разтвор който не е инвертиран и не кристализира за 2 години вече за разлика от 72% който кристализира частично няколко дни след направата му.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    При наливането на бутилките едва ли си бил пуснал бъркалката и сиропа е бил оформил по гъсти зони към дъното и по-редки към горния край на съда. Както знаем не може да се постигне 100% инвертиране и ако си налял бутилка от по гъстата фракция и в нея при всички случаи има неинвертирана захар то е нормално захарта да кристализира и направи утайка.
    Може би си много прав (много ти благодаря за идеята), изобщо не ми е идвало на ум да точа сиропа при включена бъркалка. Иначе проблема го реших като потопих бутилката във топла вода (около 35 градуса) и за часове кристализацията изчезна.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •