Имам големи мераци, да си правя домашна пещ. Да видя кога ще я почвам!
Имам големи мераци, да си правя домашна пещ. Да видя кога ще я почвам!
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Здравейте,
На всички, които празнуват, Честит Имен Ден. Бъдете живи и здрави, и големи постижения в пчеларстването!
Бат Венци, и на мен като Тянката ми е мерак пещта. Би ли споделил чалъмите при направата. Благодарности!
Поздрави, и НАЗДРАВЕ! Г. Георгиев
Почвам да чертая и ще го пуликувам.
DSCF2544 (Копировать).jpgDSCF2546 (Копировать).jpgDSCF2548 (Копировать).jpgDSCF2549 (Копировать).jpgDSCF2550 (Копировать).jpgDSCF2551 (Копировать).jpg НЕ ПРАВЕТЕ ФУРНА С ОГНЕУПОРНИ,ЦИМЕНТОВИ,КЕРАМИЧНИ И ДРУГИ ПОДОБНИ ТУХЛИ!!!Калъпът се изработва от дъбови летви.Набавя се достатъчнно дървена или друга пепел.Служи за поръсване на калъпа.Формоват се тухлите и се сушат на слънце до бисквит.Зидат се със същата кал.Външната страна на купола се измазва.Входа на фурната е отлят с огнеупорен цимент.Подът на фурната е покрит също със сурови тухли и измазан с кал.
Изтървах една костилка в чашата с ракията. И ми замяза на това- затова Бат Венци!![]()
Стига с тия нови теми, че ми напълнихте празната чутура! Дайте да се натряскаме!![]()
Бат Гошо, аз като върл почитател на Исус да кажа: в Библията пише така- всяка храна, която е осветена с молитва пред Бог може да се яде! Сиреч, аз като му благодаря за храната ям всичко с чиста съвест и съответно духа ми е чист! Който не вярва да пробва. Здравото тяло, постигам като местя пълните магазини с мед и от ония голите пчеларки на снимките- това е шега, казвам го за махнаджиите!
Тянка,вече прекали!!СТИГА ЯДЕНЕ И ПИЕНЕ.Почваме да говориме само за работа,щото тия празници хептен ни разхайтиха.
Понякога говорилнята става много сериозна и аз гледам да мръдна леко встрани! Като казваш 100 кила, сигурно имаш предвид следното - 80 кила живо тегло и пълна чанта с мангизи към 20 кила?Ако е тъй какво друго му трябва на човек, освен здравето разбира се. Оппа, сетих се за още 7,8 неща но хептен ще дотежи
![]()
В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))