Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 20 от 40 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 191 до 200 от общо 393
    Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Отглеждане на пчели в северните щати.
    https://drive.google.com/file/d/0BzLPyIeeATTZcTF3WGs5MVBQcG8/view?usp=sharing

Фарар има още няколко книги, ако ги намеря ще ги пусна и тях.

п.п. Още една - двумайчини семейства.
    https://drive.google.com/file/d/0BzL...ew?usp=sharing

п.п. Има ли опция да се качват файлове във форума, защото не го намирам?

Наблюдател
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    гр. Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Valiapetrova Виж публикацията
    Здравейте, най-лесният начин да прехвърлиш ДБ във Фарар е като сложиш ДБ рамки във два корпуса от Фарар и над тях сложиш трети корпус с 9 бр. рамки магазинни на ДБ и спуснеш през третият корпус плодниковата рамка която има на нея пило или яйца обикновенно е трета или четвърта рамка, и така го държа една седмица за да може да се качът в трети корпус заради плодниковата рамка. След една седмица изваждам плодниковата пита и я поставям при другите отдолу слагам ХР и си връщам третият корпус като майката я оставям в третият корпус това е най важното. след 6 - 7 дни поставям още един корпус който е четвърти за да осигуря място да снася майката, след 17 - 18 дни всичко което е заложено от майката в плодниковите пити на ДБ вече е излюпено започват да слагат прашеч и го запечатват с мед след около 10 дни измаждам ДБ плодникови пити и ако е необходимо ги оставям в склада или подсилвам направени отводки но само ДБ. и така третият корпус става първи а четвъртият корпус става втори и слагам още един корпус който е трети за новият кошер Фарар. Махаме първите два корпуса с плодниковите пити на ДБ.
    Успеът по този начин е гарантиран и проверен . Успешна работа.
    Темата е стара, но мен ме интересува... За прехвърляне от ДБ във фарар мисля пролетта да поставя плодниковите пити на ДБ в два магазинни корпуса за фарара, отгоре ХР, а най отгоре върху ХР магазин с празни изградени пити и майката от ДБ-вия кошер. Дали по този начин ще принудя пчелите да се качат при майката като едновременно с това да започнат да пренасят мед от плодниковите пити и до няколко дни майката да започне снасяне и отглеждане на пило в горния корпус. Моля за компетентно мнение по въпроса.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от xenon Виж публикацията
    Темата е стара, но мен ме интересува... За прехвърляне от ДБ във фарар мисля пролетта да поставя плодниковите пити на ДБ в два магазинни корпуса за фарара, отгоре ХР, а най отгоре върху ХР магазин с празни изградени пити и майката от ДБ-вия кошер. Дали по този начин ще принудя пчелите да се качат при майката като едновременно с това да започнат да пренасят мед от плодниковите пити и до няколко дни майката да започне снасяне и отглеждане на пило в горния корпус. Моля за компетентно мнение по въпроса.
    Коя ти е първата паша и кога?

Наблюдател
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    гр. Монтана
    Рапица в дунавската равнина /северозападна България/

Наблюдател
    Регистриран
    01.11.2013
    Този е единият от начините.На моите ДБ сложих магазин ,и когато майката започна да осеменява, го свалих върху дъното и поставих ХР.На корпусите с ДБ рамки можеш да придадеш маточници,да ги разбиеш на отводки или каквото решиш.Можеш да изчакаш пилото в тях да се излюпи, и когато станат летящи пчели да отнемеш празните рамки.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Рапица в дунавската равнина /северозападна България/
    Преблизително 20 дена преди цъфтежа сваляш само майката в празен магазин най-отдолу,ХР,корпуса с ДБ рамките с пилото.Трябва да може да се излюпи пилото и да напълнят ДБ рамки с мед.Но все пак трябва да си прециниш ти,никой не знае колко са ти силни семействата.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Преблизително 20 дена преди цъфтежа сваляш само майката в празен магазин най-отдолу,ХР,корпуса с ДБ рамките с пилото.Трябва да може да се излюпи пилото и да напълнят ДБ рамки с мед.Но все пак трябва да си прециниш ти,никой не знае колко са ти силни семействата.
    Аз не бих направил това през март месец освен ако не искаш да убиеш майката, но за това си има и по лесни начини.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Аз не бих направил това през март месец освен ако не искаш да убиеш майката, но за това си има и по лесни начини.
    Всичко зависи от времето,но както е тръгнало ще има още една 2014.Тогава на към 20 март направих първите отводки,а април месец беше навсякаде пълно с рояци.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Точно по тоя начин както си го описал няма да стане .Защото майката горе няма да остане а ще се пробва и ще отиде долу при пилото и младата пчела долу а пчела пило не изостава че да се качи горе при майката . Valiapetrova ти е казала правилния и лесен начин за прехвърляне
    Милен Михов

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Качих отново книгата !"Кошери и технологии "! :
    http://dox.bg/files/dw?a=d79c2e227d

Страница 20 от 40 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •