Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
Атанасов, слушай/чети хубаво!

2 кг пудра захар
2,500 кг сироп
8 гр лимонена киселина

Слагаш голяма чиста тенджера на котлона. Сипваш 500мл вода и пакетчето лимонена киселина. Бъркаш, бъркаш, бъркаш...
Слагаш 2кг захар във водата и бъркаш... Правиш проверка с пръст , 40-50 градуса макс трябва да стигне.
В чиста тава слагаш пудрата захар, правиш кладенец и сипваш сиропа ДОКАТО Е ГОРЕЩ.
Разбъркваш с каквото намериш, а после на ръка, че да не пищиш.
Става перфектно тесто и е по-твърдо от апи-боклуците.
Запечатваш го в чувал, защото ако си загуби влагата, ще стане ронливо и ще трябва да го месиш отново.

Сметката:

7-8лв за пудра захар
2.40лв за захар
0.15лв за лимонена киселина
Общо 10,55 - 11,55лв или 2,34 - 2,56 лв/кг
Ток, вода, труд...
Здравейте,

Дамяне, явно съм "малко" тъп, но не можах да разбера. Твоята рецепта е без сироп Апиинверт, или със? В съставките пишеш 2.5кг. сироп.

Поздрави, Г. Георгиев