Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 43 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 424
    Наблюдател
    Регистриран
    14.04.2011
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от buci59
    Преди дни прехвърлих с-во в корпус от фибрант направен от мен.Дано опитът е успешен,а за резултатите от зимуването чак напролет.
    Колега, какво стана с фибрановите кутии? Оцеляха ли?

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Варненски
    с моя опит от направата на кошер от фибран за саниране установих че пчелите го прояждат
    Ако двама човека имат по една идея и нея споделят ще си останат само с нея но ако си я споделят и двамата ще имат по две.

Почетен Автор
    Регистриран
    25.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от yaya
    Колега, какво стана с фибрановите кутии? Оцеляха ли?
    Семейството оцеля,но фибранта го прогризват.Явно,трябва да е силно пресован и по-плътен.Този от който направих корпуса не е удачен,за съжаление.

Наблюдател
    Регистриран
    14.04.2011
    Пчеларски район
    Русенски
    Аз съм начинаещ и търся лек и практичен вариант на кошер. Моето намерение е да правя от фибран само магазини ДБ, които да ползвам 3-4 месеци годишно. В общи линии с моя учител (с опит и голям мерак) правим разработка от няколко материала: дъно -лято от бетон, плодник стандартен от дърво и евентуално, въпросните магазини.

Почетен Автор
    Регистриран
    25.09.2010
    правим разработка от няколко материала: дъно -лято от бетон, плодник стандартен от дърво и евентуално, въпросните магазини.
    Дъно от бетон!!!!Ти,уби коня бе,колега!
    Дано не си се изразил правилно.

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Аз съм начинаещ и търся лек и практичен вариант на кошер. Моето намерение е да правя от фибран само магазини ДБ, които да ползвам 3-4 месеци годишно. В общи линии с моя учител (с опит и голям мерак) правим разработка от няколко материала: дъно -лято от бетон, плодник стандартен от дърво и евентуално, въпросните магазини.
    Дъно лято от бетон не си го представям, а и не бих пробвал по обективни причини.За останалото дървото е добро решение.
    Силата присъства там, където работи мисълта.

Автор
    Регистриран
    19.11.2010
    Пчеларски район
    Павликени-Сухиндол,
    Може с учителя си да помислите и за дъна от железобетон, че и дори олекотен желязабетонен плодник с търсене на ефект в две направления- земетръсна активност и ядрени инциденти!
    А някои мисли ли и за отглеждане на пчели в бункер? Сега с намаляване на нуждите на армията и гражданска защита ще има доста такива освободени свободни скривалища.
    Чудно меда как ще да се нарича?-предлагам "подземен манов мед от зелени лишеи". :D А за русенския почин- пчелен мед "Железобетон".

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Evgeni Petkov
    Може с учителя си да помислите и за дъна от железобетон, че и дори олекотен желязабетонен плодник с търсене на ефект в две направления- земетръсна активност и ядрени инциденти!
    А някои мисли ли и за отглеждане на пчели в бункер? Сега с намаляване на нуждите на армията и гражданска защита ще има доста такива освободени свободни скривалища.
    Чудно меда как ще да се нарича?-предлагам "подземен манов мед от зелени лишеи". :D А за русенския почин- пчелен мед "Железобетон".
    :D :D :D

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Да, ама кошер от стоманобетон не може да се открадне...освен с багер ли фадрома!Въпроса е да има здрави основи!
    Постоянно ме преследват умни мисли...но аз съм по-бърз

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Цитат Първоначално публикувано от христо
    Да, ама кошер от стоманобетон не може да се открадне...освен с багер ли фадрома!Въпроса е да има здрави основи!
    Два метра основи и 3-4 кубика бетон и няма крадене. За всеки случай да се върже със здрави вериги за вековно дърво.

Страница 6 от 43 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •