Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 336

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Ааа сакън, всичко може, аз не съм казвал че не може. Изначалният ми въпрос беше какъв е смисълът от магазини ПОД плодника? Да не би да е някоя супер ефектна техника демек. Ако е само за пазене от молеца, НАД плодника на пчелите ще им е по-лесно със сигурност, за теб не знам. За другите екстри няма да говоря, както казах, споменавани са из форума. Успех!
    защо НАД ще им бъде по лесно. кво ще дирят 2-3 празни магазини зимата над плодника? хммм дали ще е супер ефектна техника за ДБ10 зимата 2 магазина отгоре???? ми на осмачетата ако им бодна 4 кво ли ще стане?!!! само да кажа осмачетата на 2 плодника си останаха отгоре, и нямам намерение да ги бутам надолу.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    m_pchelari, никак не е лесно кълбото да напусне хубавите кафяви плодникови ДБ пити и да се качи на чисти медови 1/2 ДБ. На някои колеги не им се получава даже и в началото на май, при пращящ плодник и цъфнала рапица и реват у форума... Един уважаван колега преди две години беше начинаещ и пролетта не искаха да му се качат в ЛР корпус, ако си спомняш С найлона помежду имаме сериозен лост за регулиране на развитието, въпрос на цели и стратегии. Винаги има и изключения от правилата, разбира се.

Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    защо НАД ще им бъде по лесно. кво ще дирят 2-3 празни магазини зимата над плодника? хммм дали ще е супер ефектна техника за ДБ10 зимата 2 магазина отгоре???? ми на осмачетата ако им бодна 4 кво ли ще стане?!!! само да кажа осмачетата на 2 плодника си останаха отгоре, и нямам намерение да ги бутам надолу.
    Валентин, виж сега. Първо да ти кажа - тук у форума отдавна сме се разбрали, че всеки има право да се учи от грешките си. Това е изконно твое право и аз по никакъв начин не мисля да ти го нарушавам. По същество - и 2, и 4, и 10 магазина да сложиш отгоре, сега нищо няма да им стане. Ще си стоят накуп върху плодниковите рамки, ще си кротуват и ще си пазят топлото да не бяга нагоре. Същевременно ще си пазят и силите за когато му дойде времето. Есента, освен че си си направил фитнеса, с магазините отдолу им създаваш допълнително работа по охрана и хигиена, точно когато най-много трябва да им пестиш ресурса... Предполагам, не ти е убягнало от вниманието, че есента осата лети и при по-ниска температура от пчелата или просто си чел нещо от Венер? За осмачетата ти, какво да ти кажа... Важното е че те радват, щом са отгоре. Трупай сега статистика и си записвай у тефтеря, па след 3-4 години ако си на същото мнение, бъди така добър да споделиш с нас.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Валентин, виж сега. Първо да ти кажа - тук у форума отдавна сме се разбрали, че всеки има право да се учи от грешките си. Това е изконно твое право и аз по никакъв начин не мисля да ти го нарушавам. По същество - и 2, и 4, и 10 магазина да сложиш отгоре, сега нищо няма да им стане. Ще си стоят накуп върху плодниковите рамки, ще си кротуват и ще си пазят топлото да не бяга нагоре. Същевременно ще си пазят и силите за когато му дойде времето. Есента, освен че си си направил фитнеса, с магазините отдолу им създаваш допълнително работа по охрана и хигиена, точно когато най-много трябва да им пестиш ресурса... Предполагам, не ти е убягнало от вниманието, че есента осата лети и при по-ниска температура от пчелата или просто си чел нещо от Венер? За осмачетата ти, какво да ти кажа... Важното е че те радват, щом са отгоре. Трупай сега статистика и си записвай у тефтеря, па след 3-4 години ако си на същото мнение, бъди така добър да споделиш с нас.[/QUOTE] ама ти сериозно ли. чакай. много повече от 3-4 г. ще чакаш да ти споделя как си решавам проблема с осите.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    ама ти сериозно ли. чакай. много повече от 3-4 г. ще чакаш да ти споделя как си решавам проблема с осите.
    Ами сериозно! Никой няма да те чака... Даже никой няма да забележи, че си изчезнал с неграмотното си писане, ако разбира се благоволиш да ни лишиш от присъствието си! Поредния разбирач-писател с болно самочувствие...
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Тъй,тъй, само мъжкаря не се притеснява да се прави на педал и грамотния на неграмотен - ето ви една житейска мъдрост от мене.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    m_pchelari, никак не е лесно кълбото да напусне хубавите кафяви плодникови ДБ пити и да се качи на чисти медови 1/2 ДБ. На някои колеги не им се получава даже и в началото на май, при пращящ плодник и цъфнала рапица и реват у форума... Един уважаван колега преди две години беше начинаещ и пролетта не искаха да му се качат в ЛР корпус, ако си спомняш С найлона помежду имаме сериозен лост за регулиране на развитието, въпрос на цели и стратегии. Винаги има и изключения от правилата, разбира се....
    Опитвам се да си обясня какво би станало с празен магазин отгоре. Имах миналата зима странен случай. Един кошер остана с магазина отгоре защото имаше късно на есен много пчели вътре и ме домързя да ги тръскам. Магазина беше празен, кълбото си презимува цяла зима на празен магазин а долната част застъпваше малка част от меда в плодника. Стартира бурно и магазина беше целия с пило. После през сезона се издъни, но останах учуден как изкара цяла зима на празни магазинни рамки и защо ги напълни с пило рано на пролет. Единичен случай и може би пълна случайност.

Затова се питам ако кълбото не се качва горе на топло в магазина каква полза бихме имали от празен магазин отгоре да бяга топлото. Единственото за което се сещам е много празно място и възможност за преподреждане на гнездото от там и развитие.
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Такаа, виждам че тая тема ще приключи с много- мноого спам, така е редно и да бъде. Групи, пак си сгрешил и длъжен съм да те поправя. Патриархът на българската литература пише "уфтсъ"!
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    21.12.1015 - около 14ч

p1.jpg

24.12.2015 - в гората

24.12.2015.jpg

Щура година, с щуро време...
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •