Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 29 от 34 ПърваПърва ... 192728293031 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 281 до 290 от общо 336
    VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    На някои майките почти не са спирали да снасят яйца и при това топло време ще започнат все повече и повече да снасят. Някои кошери са вече пълни с подхранващи материали от хубави по - хубави, а пролетта ще дойде с рояци от големи по - големи и от много по - много.

Не бързай за рояците .
    Остава много време .

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Не бързай за рояците .
    Остава много време .
    Както каза един мой приятел от форума "зимата беше в петък". Гледайки прогнозата за следващия месец, а и за другия се вижда, че времето ще е нещо подобно на изминалите месеци до сега. Дори и при по - студени зими има семейства които започват снасяне декември - януари, а тази година няма начин да не започнат и по - рано. Тази година ще бучат рояци и то здраво.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    "Колкото повече,толкова повече". Мечо Пух.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Не знам дали ще бучат рояци, но производителите на питки и инверт ще направят оборот.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Pavel_Bs Виж публикацията
    Констатирах и нещо друго - на един силен кошер съм забравил прополисовата решетка и така са си карали досега.Кълбото беше много плътно и определено не им се облиташе въпреки топлото време.Семейството нямаше пило.Със 100% мрежести дъна съм,под семейството има празен корпус и 2 празни магазина.Споделям това като идея за подтискане на прекалено ранното развитие на семействата.
    Павка, на няколко места из форума има прехласвания по братя срби. Дето зазимяват с мрежа отдолу и мрежа отгоре. Не че и ний не сме го праили понявга.

Прочие, при теб двата магазина май щеше да е по-готино да са отгоре?
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    [QUOTE = Юрий Цветков; 79079] Не знам дали ще бучат рояци, но производителите на питки и инверт ще направят оборот [/ QUOTE] вчера местих няколко бройки. който си имаше много мед август и сега си тежат сандъците. при мен не са консумирали много. ДБ10 с 2 магазина под плодника и плитко дъно ми сцепиха кръста на 20-30 метра.

Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    . Не знам дали ще бучат рояци, но производителите на питки и инверт ще направят оборот
    вчера местих няколко бройки. който си имаше много мед август и сега си тежат сандъците. при мен не са консумирали много.
    То и при мен е така, но някои от колегите почнаха с питките още от миналия месец.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    И при мен не са мръднали заспите, а някой слагат питка независимо от количеството мед в кошера, за това са ги почнали от сега.
    Гледах по ТВ един метеоролог от БАН и човека каза, че прогнозата на американците и руснаците е за студ и много снеговалежи през февруари и март.
    Така че нищо не се знае както може да е 20 така може и да стане -20.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    . То и при мен е така, но някои от колегите почнаха с питките още от миналия месец
    при мен питки може само на отводките в края на януари от захаросан мед. след изложението в Плевен на всички без изключение питка от мед и прашец собствено производство. 2 кг. прашец на 8 кг мед. а през март да се надяваме на овошките.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    ДБ10 с 2 магазина под плодника и плитко дъно ми сцепиха кръста на 20-30 метра.
    Сега гледам че си дописвал. Искаш да кажеш, че сандъците са с отделно дъно? И това нещо го дигаш цялото и го разкарваш? Как, с въжета отдолу ли, с куки ли или нещо друго или па ключалки има всяко за всяко? И какъв е смисълът на упражнението с магазините под плодника, в края на краищата?
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Страница 29 от 34 ПърваПърва ... 192728293031 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •