Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 164

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Извинявам се за израза болни. Незнам как да го нареча той казва че ги третират пролет и есен с антибиотици.Но по принцип проследявали нивото на спорите под микроскоп от не знам коя си част на стомаха ли беше или червата и след това ги изчислявали по формола и взависимост от броя на спорите се определя кога как и колко да се третират с антибиотици. Но доколкото разбрах не се излекуват а само се подиска броя на ноземата но спорите в кошера по питите остават.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Като , моята жена е малко бременна !

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    И каза нещо друго любопитно според мен, кошери в които няма стари пчели са с по голям процент спори а тези в които има стари почернели изтормозени олисяли пчели са с много нисък процент на спори на Нозема Церана.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    И каза нещо друго любопитно според мен, кошери в които няма стари пчели са с по голям процент спори а тези в които има стари почернели изтормозени олисяли пчели са с много нисък процент на спори на Нозема Церана.
    Ето тези пчели "олисялите" са донесли толкова мед. Сега разбрах как се получават нещата. От къде идва този среден добив от 90 кг. Сега вече, ама наистина шА взема да сА тресна у зЕмЕта.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Ето тези пчели "олисялите" са доснесли толкова мед. Сега разбрах как се получават нещата. От къде идва този среден добив от 90 кг. Сега вече, ама наистина щА взема да сА тресна у зЕмЕта.
    Ами не знах как да нареча оплешивелите пчели и просто използвах този диалект като по приемлив.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Пословицата е , че на празен плевник керемиди не трябват , ама знае ли човек ...

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Извинявам се за израза болни. Незнам как да го нареча той казва че ги третират пролет и есен с антибиотици.Но по принцип проследявали нивото на спорите под микроскоп от не знам коя си част на стомаха ли беше или червата и след това ги изчислявали по формола и взависимост от броя на спорите се определя кога как и колко да се третират с антибиотици. Но доколкото разбрах не се излекуват а само се подиска броя на ноземата но спорите в кошера по питите остават.
    Не знаеш ли, че в Сащ и Канада пчелите ядат повече фумагилин отколкото захар.
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Не знаеш ли, че в Сащ и Канада пчелите ядат повече фумагилин отколкото захар.
    Това ми нашепва колко са тъпи янките и канадците.Доколкото съм чел Европа се е учила от тях последните 200 години.Еее преди да се пръкнат европедалите с техните теории за щастливи прасенца и кокошки.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    [QUOTE=ch.atanasov;79031]Това ми нашепва колко са тъпи янките и канадците.Доколкото съм чел Европа се е учила от тях последните 200 години.Еее преди да се пръкнат европедалите с техните теории за щастливи прасенца и кокошки.[/QUO

Дали ?

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •