Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 164

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Ако три семейства имат едно и също количество мед по кошерите и една и съща сила, брой пчела и т.н...
    Първото е ДБ, второто ЛР, а третото Фарар.
    Тогава от кое ще изцентрофужим повече мед и ЗАЩО?
    Ако приемем, че всичко им е идентично, съответно събраният мед е идентично количество, то там където успеем да приберем и медената шапка, медът ще бъде най-много.

Отделен е въпроса, че различната големина и брой на рамките са предпоставка за постигане на различна сила и брой пчели, ако в тях би имало генетично идентични майки.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Тъй като тук виждам, че се чудите какви да ги плещите ще ви попитам знаещите: Защо има семейства с малко пчели, а с много мед, а бъкащи само с бръмчащи пчели, а вътре няма нищо? Без значение какъв вид е кошера.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Тъй като тук виждам, че се чудите какви да ги плещите ще ви попитам знаещите: Защо има семейства с малко пчели, а с много мед, а бъкащи само с бръмчащи пчели, а вътре няма нищо? Без значение какъв вид е кошера.
    Най-вероятно пчеларя докато е сипвал сиропа с лейката му е звъннал телефона и се е отплеснал.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ves Виж публикацията
    Най-вероятно пчеларя докато е сипвал сиропа с лейката му е звъннал телефона и се е отплеснал.
    Въпроса ми е напълно сериозен. Да. Има и такива. Които друго освен да наливат сироп - не знаят.

Потребител
    Регистриран
    22.05.2012
    Пчеларски район
    гр.Попово
    То и при циганите пълно с чавета и манджата вечно не стига.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от siko13 Виж публикацията
    То и при циганите пълно с чавета и манджата вечно не стига.

А , кой работи ?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Шурата тази година е извадил среден добив по 90 кг. от 5 нормални семейства едномайчини и едносемейни -многокорпосни,
    Но има няколко но-та. 1.Човека се грижи за 1200 кошера. но от тях не се вади мед. 2. Работи над 15 г. професионално в САЩ и Канада. 3. Кошерите от който е извадил този мед са 5бр. поставени сами в стотици декари ливади който не се косят.4.Правил е години наред селекция на майки за добро хигиенно поведение а не по медодобив но тези майки са млади и с др.добри показатели. 5. Извадил е буквално всичкия мед след това зазимява с захар. 6. Нещо любопитно пчелите са болни от Нозематоза церане но са третирани с антибиотик.( Там почти всички пчели имат спори на Н.Церане но не е забранено да се третират с антибиотици не че се излекуват и не че пчеларите искат просто нямат избор )6. Тази година ми преглежда семействата който се намират в Врачанско каза че са средна хубост но и че имам някой по добри от неговите но просто нямат тази паша в сравнение с неговите.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Спрямо , Нозема Церана и тук ще е така след 3-5 години .
    Ще има антибиотици .

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Шурата тази година е извадил среден добив по 90 кг. от 5 нормални семейства едномайчини и едносемейни -многокорпосни,
    Но има няколко но-та. 1.Човека се грижи за 1200 кошера. но от тях не се вади мед. 2. Работи над 15 г. професионално в САЩ и Канада. 3. Кошерите от който е извадил този мед са 5бр. поставени сами в стотици декари ливади който не се косят.4.Правил е години наред селекция на майки за добро хигиенно поведение а не по медодобив но тези майки са млади и с др.добри показатели. 5. Извадил е буквално всичкия мед след това зазимява с захар. 6. Нещо любопитно пчелите са болни от Нозематоза церане но са третирани с антибиотик.( Там почти всички пчели имат спори на Н.Церане но не е забранено да се третират с антибиотици не че се излекуват и не че пчеларите искат просто нямат избор )6. Тази година ми преглежда семействата който се намират в Врачанско каза че са средна хубост но и че имам някой по добри от неговите но просто нямат тази паша в сравнение с неговите.
    Значи всичко го приемам, че е така. Само точка 6 нещо не ми хареса. Не само, че болни от нозематоза, а от нозематоза церане. Какви 90 кг среден добив, какви 5 лева. Като ги чета тези неща и ми идва да се хвана за ушите, да подскоча 2 метра високо и да се изтрещя в Земята.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Значи всичко го приемам, че е така. Само точка 6 нещо не ми хареса. Не само, че болни от нозематоза, а от нозематоза церане. Какви 90 кг среден добив, какви 5 лева. Като ги чета тези неща и ми идва да се хвана за ушите, да подскоча 2 метра високо и да се изтрещя в Земята.
    Не се затривай на вятъра. Колегата допълва ,че имат спори на церана.Самото проявление не се знае на какво ниво е.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •