Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 207 от 496 ПърваПърва ... 107157197205206207208209217257307 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,061 до 2,070 от общо 4956
    VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Niki1313 Виж публикацията
    - Меда, който подарявам е за хора които имат нужди, но са затруднени да дадат 10-12 лева за кило. Аз изпитвам задоволство, че на моят чист, качествен и вкусен продукт се наслаждават хора с по-малки възможности.
    Интересна логика ??? А когато ти си затруднен например с намирането на качествен и добър дървен материал за кошери на изгодна цена, защо ли производителите му не изпитват удоволствие да ти го подарят, а се опитват да ти свалят кожата от гърба???

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Интересна логика ??? А когато ти си затруднен например с намирането на качествен и добър дървен материал за кошери на изгодна цена, защо ли производителите му не изпитват удоволствие да ти го подарят, а се опитват да ти свалят кожата от гърба???
    Те такива като Niki1313 са единици, ако не той да е единствен. Не, не. Не е. Сега се позамислих.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Niki1313 Виж публикацията
    За цената на едро за мен е 'колкото повече толкова повече', но на дребно предпочитам да подарявам. Моята логика е:

- Меда продаден на едро отива за хора, които не познавам и вероятно имат по-висока покупателна способност.
    - Меда, който подарявам е за хора които имат нужди, но са затруднени да дадат 10-12 лева за кило. Аз изпитвам задоволство, че на моят чист, качествен и вкусен продукт се наслаждават хора с по-малки възможности.

Често споменаваме земеделските кооператори, че са се превърнали на кръвопийци и безскрупулни капиталисти, но така като е тръгнало, скоро ще ги надминем.
    Всеки избира сам за себе си, а аз съм избрал да работя така.

ПП
    И Дамянов, като знам как живеят, въобще не искам да ги стигаме..............Не всичко е мъни..........
    Аз не мога да ти държа сметка! Това си е твоя работа и ти си преценяваш как да постъпваш.
    Тук говорим за търговия и търсим най-добра цена за продукцията. Иначе...ДА и аз подарявам, но когато някой ме пита за цена, то давам цена 10-12 лева / 720мл.
    На приятелите си подарям, но толкова колкото мога да си позволя. Иначе дори приятели, когато ме питат за цена, то тя е 10-12 лева(същата). Когато ме питат за прашец(не събирам), давам контакти на колеги и цената е 25лв или по-висока (както се разберат).
    Само един път са ме питали защо цената на меда е по-висока от тази на някой колега. Отговорих, че аз мога да си оближа всички рамки по кошерите и да питат колегата дали ще направи същото. https://www.youtube.com/watch?v=rdU4L7TmSMM
    НИКОГА не съм използвал акарициди или антибиотици!!! НИКОГА няма да продам продукт, който не бих дал на децата си - така разсъждавам.
    Няма смисъл да ги говоря тези неща тук и затова си мълчах. Ще повярват само колеги, които ме познават, а другите ще спорят. Няма смисъл да си правиш труда да обясняваш нещо, когато другата страна отказва да те чуе.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Надявам се, че тоя път няма да има изненадани.

http://www.investor.bg/centralna-i-i...2016-g-194314/
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    НИКОГА не съм използвал акарициди или антибиотици!!! НИКОГА няма да продам продукт, който не бих дал на децата си - така разсъждавам.
    Няма смисъл да ги говоря тези неща тук и затова си мълчах. Ще повярват само колеги, които ме познават, а другите ще спорят. Няма смисъл да си правиш труда да обясняваш нещо, когато другата страна отказва да те чуе.
    Колега Дамянов,съвестта в днешно време е склонна към преговори.Както казват хамериканците - negotiable.А е склонна към преговори,защото е най-лесно да прехвърлим отговорността за действията си на някакъв "авторитет",чиято еманация се явява листовката на произведения от него химикал.Той си взима кинтите,твоите пчели "оживяват" за поредна година и всички са доволни,е почти всички де.Нечий метаболизъм е възможно да смръщи веждите като му поднесат "натурален мед" с натурална химия.В края на краищата всичко е натурално на този свят - дори и най-голямата химия,нали на земята се е пръкнала.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Цифрите се движат около тези:

Германия - 20 000 тона
    Франция - 16 000 тона
    Испания - 31 000 тона
    Румъния - 15 000 тона
    България - 9 000 тона
    Полша - 14 000 тона
    Италия - 12 000 тона
    Унгария - 14 000 тона
    Гърция - 16 000 тона
    От къде ги вади Унгария тия 14 000 тона преди седмица минах през нея от Румъния до Австрия дали видях 2 пчелина на кръст.А Акация свят да ти се завие колко много едни ветрозащитни пояси и то само акация.Но кошери-тц.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    В Унгария са създадени и се отглеждат различни сортове акация с различно време на цъфтеж. Така получават една по-продължителна акациева паша.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    В България няма такава политика, всичко се прави за субсидии и докато изтече договора. На никой не му пука за следващите 5 години, а как да очакваш някой да залеси за следващите 50 години.
    Това ни е политиката - програмен период, далавери, наши-ваши хора и така...
    Прави се нещо само ако се вдигне шум, иначе си въртим на старата схема.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    как да очакваш някой да залеси за следващите 50 години.
    .
    Еее ,кога да залесяват.Хората купуват скъпи джипове ,разхождат скъпи ловци.Няма нито време ,нито кой да залесява.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Кажете сега за цената на меда...
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Страница 207 от 496 ПърваПърва ... 107157197205206207208209217257307 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •