Атанасов , недей ме оставяй сам .
Слънчо , ще ме изяде , но утре .
Лека вечер на двама Ви.
Ако от три различни кошера взема по една рамка,и ги сложа във четвърти кошер нов дали ще направя война между пчелите.И как се процедира при тази ситулация?
Ти първо кажи разбра ли какви противороеви мерки ще им прилагаш на тия ДБ- 10?
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Нз дали ще свършат работа мисля да сложа втори магазин или през 1 седмица да вадя по 2 рамки от кошер и да слагам по 2 нови да градът и така ще работят и няма да мислят за глупости .Ако знаеш по добри методи или мислиш че моите няма да са ефективи сподели мнение .
Остави третата световна пчелна война ами прочети темат за рояването и мерки за недопускането му.
Като се отнесеш сериозно към това, кажи кои аспекти те кефят, кои не и какво не си разбрал. Тогава ще решим какво да отнемаш и какво да придаваш. Успех.
Здравейте колеги,
при прослушване на кошерите онзи ден установих нередност в шума на един.Като му премахнах капака видях че има пчели в хранилката.Предположих ,че е гладен и реших да го отворя.Извадих крайна пита с дебел венец за да я сложа по близко до кълбото и тъй като бяха разпуснали кълбото и щъкаха на всякъде реших да погледна средните пити.Както предполагах мед нямаше никакъв но по странното беше че на една от тях имаше няколко търтееви килийки!.Отворих капачетата им и вътре имаше ларви в различен стадий. Това според мен е 100% загуба на майката и търтовка,тъй като по това време на годината не е възможно наличието на търтеево пило. Иначе семейството е силно с доста пчела. Задават се студове и се чудя какво да направя с това семейство.Ако някой може да ми даде съвет ще съм задължен.
Поздрави!
Присъедини го към друго слабо семейство, което има майка...
Working....
В момента има 12 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 12 гост (и))