Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 30

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    01.04.2015
    До гр.Ловеч едно село Баховица ако сте чували за завода на китайските автомобили

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Стойките приличат много на тези от тази обява, но не са същите. Иначе и двамата сте от ловешко, доколкото си спомням...

http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=2435

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

На мен ми се виждат малко високи. Притеснява ме при по-силен вятър какво ще стане.

Поздрави, Г. Георгиев

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Имам подобни стойки и досега съм нямал проблеми ( пет години ) не са високи-добри са за кръста.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Да, сигурен съм! (и аз имам проблеми с кръстачката) Но като видях преди няколко год. какви дървета бяха изкоренени във Вършец, садени от Фердинанд имам едно на ум. Просто за мен при тази височина центъра на тежестта къде е? Ако са малко разкрачени ще бъде по-добре, според мен.

Поздрави, Г. Георгиев

Наблюдател
    Регистриран
    01.04.2015
    Незнам,но моите са от 5 години.Имаше бури в района на пчелина,където вдигна циглите на няколко вили.Вярно бях притеснен,но като отидох на пчелина нямаше никакви поражения.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от krasimirN Виж публикацията
    Незнам,но моите са от 5 години.Имаше бури в района на пчелина,където вдигна циглите на няколко вили.Вярно бях притеснен,но като отидох на пчелина нямаше никакви поражения.
    И друг път съм ви го казвал - по строителни нормативи силата на вятъра в България може да достигне до 90 kg/кв.м. За по-сигурно трябва да се тества със 120. Тъй като страничната площ на кошера е около 0.5 кв.м., то тогава трябва да тествате със сила 50-60 kg. Ако кошера не падне при такава сила, има голяма вероятност да издърже безпроблемно следващите 50 години.

Няма 100%-ова гаранция, защото в самите строителни нормативи е упоменато, че те могат да бъдат превишени от силите на природата средно 1 път на 50 години.

Та това казва науката - вържете кошера с въже през средата и дърпайте със сила 50-60 килограма. И ако нормалния пчелар това не го прави, то производителите на стойки за кошери СА ЗАДЪЛЖЕНИ да го направят този експеримент. И ако кошера падне, да мислят как да си подобрят конструкцията (например разкрачване на краката).

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Пусти бордюр отгоре и
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •