Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1210

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Предполагам че имам пило заради масов цъфтеж на синап в района. В понеделник го дават топло и истината ще излезе.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Предполагам че имам пило заради масов цъфтеж на синап в района. В понеделник го дават топло и истината ще излезе.
    Ще почакаме до понеделник, а иначе бих задал въпроса - ако няма такова, от къде идва кондеза?

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Е това ще е загатка за мен. Дори и да има незапечатан "мед" от инверта той би трябвало да поема влага.
    Стана като чат и не сме в темата. Да изчакаме до понеделник и ще обсъдим фактите в подходяща тема.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Нали имаше датчици за влажност в кошерите? Как е сега спрямо миналогодишната? Защото конденза може да се получава и поради висока външна влажност.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Венци, не съм съгласен. И аз казвам че като се храним пускаме слюнка така или иначе. Предполагам така е и с инвертазата при пчелите, само че има голяма разлика после. Тъй като продукта е вече инвертиран и почти с подходящото водно съдържание не им се налага да поддържат подходяща температура за инвертиране и влагат малко труд по корекция на водното съдържание.
    Измъчихсе да пиша от телефона.
    Спирам за днес

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    rosty_sz Ти сигурно им даваш инверта с инструкции да не му слагат ензими щот няма нужда. Исках да ви кажа че при еднаква гъстота пчелите не правят разлика между инвертиран и не инвертиран сироп. Инверта има смисъл само ако го слагаш направо в меда.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от vencii Виж публикацията
    rosty_sz Ти сигурно им даваш инверта с инструкции да не му слагат ензими щот няма нужда. Исках да ви кажа че при еднаква гъстота пчелите не правят разлика между инвертиран и не инвертиран сироп. Инверта има смисъл само ако го слагаш направо в меда.
    Да бе, не правят. Това пък от къде ти хрумна?

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Към Слънчо.Ти имаш ли лични наблюдения какво се случва при двата вида сироп когато са с еднаква гъстота.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Към Слънчо.Ти имаш ли лични наблюдения какво се случва при двата вида сироп когато са с еднаква гъстота.
    И двата сиропа ги взимат еднакво, но в единия случай сиропа не се преработва или се преработва отчасти, защото все пак минава през храносмилателната система на пчелите и те волно или неволно отделят ензими, а в другия случай задължително сиропа преминава през неколкократна обработка чрез жлезите на пчелите и в зависимост от интензивността на пашата този процес може да е по - дълъг или по - кратък.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Ами не е вярно. Няколко пъти писах при еднаква гъстота. Разликата за пчелите е само във водното съдържание.
    Ти разбираш от захарни сиропи колкото баба ми от ядрена физика. Дори мисля, че второто е по - вероятно.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •