ДА ви питам какво да направя,Зазимих си кошерите 7 рамки със пчели преградна дъска и после още 2 рамки .Мисля да направя така когато се стопли времето да извадя 2 рами от тези седемте и да сложа другите 2 рамки.И да ки сложа някаква друга храна?
2-ако остен някакъв мед във плодниковите рамки какво да го правия ?
Ако си с ДБ в началото на март 5-ти например, правиш преглед. Оставяш за плодник отдясно 1 пита мед до нея всички пити на който има пило и до тях от ляво пак 1 пита мед и преградната. на питите с пило разечатваш АБСОЛЮТНО ВСИЧКИЯ МЕД ОТ СТРАНИ И ОТГОРЕ ДО ЛЕТВИТЕ. завиваш хубаво отгоре и от страни, аз ползвам хубав мек памучен плат от стари чаршафи и тениски. Памучен, не изкуствен. Вадиш отплодника всички пити на които има мед, зад преградната може да оставиш само празни пити. затваряш хубаво кошера и 20 дни НИКАКВО пипане по него. Затваряш всички отвори по дъното /тях трябва да си ги затворил още февруари/. Долния вход го свиваш на 2см примерно а горния може целия отворен, ако е много силен кошера. След 20 дни примерно, разпечатваш ВСИЧКИЯ мед на някоя от тея пити дето си извадил, и я залагаш по средата между пилото някаде. Ако е силен кошера слагаш и основа за градеж. Първо я слагаш до крайната пита с мед, и ако започнат да градят я вкарваш вътре между пилото. Затоплянето отгоре и от страни ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. И така докато ти изпълнят плодника и слагаш магазин. Това за ДБ, при мен работи перфектно на 10р. осмачетата се оправят почти сами. Ако от 5 до 25 март примерно не ти изпълнят всички пити в средата с пило отгоре до долу-СМЕНЯШ МАЙКАТА ПРИ ПЪРВА ВЪЗМОЖНОСТ. П.П. Забравих, ако имаш много захаросан мед като разпечатваш питите, накапи ги с топла вода по захаросания мед или в празните килийки. Предварително може да си подготвиш в бутилки топла вода, за всеки случай.
В момента има 14 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 14 гост (и))