Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1002

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Миро,освен захар трябва и вода.Предварително разтваряш захарта във водата и тогава добавяш към джибрите и разбъркваш.След това чакаш дибрите да ферментират-демек да се получи второ вино.Като насипеш в казана,трябва да добавиш вода за да се разредят джибрите.Гъстите джибри могат да загорят в казана и всичко отива оп дяволите..
    Аз източвам патоката докато се запалва.Всичкия материал го събирам в бидон и се получава патока 30-35 алкохолни градуси.После почиствам идеално казана и изсипвам патоката в чистия казан и пак(задължително) добавям вода,като гледам казана да е пълен до работния му максимум.Изобщо не правя сметки дали ще изгоря 20-30 кг дърва в повече.Преди да затвориш казана за преварката,можеш да добавиш нещо за овкусяване на ракията.Като текне първака,първия литър го оделям.След това всичко сипвам в бидон.Когато ракията започне да изтича под 40 градуса започвам да изсипвам кофата по често демек н е чакам да се напълни(4-5литра) и пак добавям към общото количество.Има вероятност под 30 градуса да текне кисело затова изсипвам по често и винаги опитвам на вкус.Обикновено като се смеси всичката събрана ракия до 20 градуса се получава 50 градусова първокласна ракия.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Добро утро! Мани дето нямаме по няколко дроба. То добре, че нямаме по два стомаха и по две гърла
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Добро утро! Мани дето нямаме по няколко дроба. То добре, че нямаме по два стомаха и по две гърла
    Добро ти утро!Изкара ли хляба?

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Абе мани, тая вечер щях да пийна една ракийка. Викам на шефката- с марули! Къде ме хвана да сглобявам един скрин- да го е.а в скрина! Артиса ми мерака. Сега смуча едно вино с кюфтета и съзерцавам половин скрин цял и половин на части и си оплаквам съдбата.Хайде тогава наздраве на всички, които използват водата само за м...., по предназначение!

Тянка, и твоята не е лесна!Да бях дошъл поне салатата да ти направя.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    От тия 120 литра, давал ли си на пчелите. Да видим ефекта?

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    От тия 120 литра, давал ли си на пчелите. Да видим ефекта?
    Само компоти
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Един все викал"Господи защо не си ми дал 30 х.я да имам за всеки ден от месеца,че тия готени мацки и всичките да са щасливи...".Така повтарял редовно и нещеш ли чува глас Господен."Добре Стояне,ела да ти дам 30-те х.я" Запътил се Стоян щастлив и с много фантазии в главата,нарамил 30-те х.я и тръгнал щастлив.Но чува глас "А тия две кофи с мъди кой ще ти ги носи"........

Така,че братле,нека бъдем благодарни за това което имаме...

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •