Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 62 от 100 ПърваПърва ... 1252606162636472 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 611 до 620 от общо 991
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от gorgi Виж публикацията
    Аз купих тази http://beesmarket.com/index.php?rout...&product_id=18 С кош прахово боядисан.Махнах решетките за хордиално и купих шина неръждавейка.Направих я радиална тридесет рамкова.Задвижването е това http://beesmarket.com/index.php?rout...product_id=433
    За 880 лева имам 30 ракова неръждаема центрофуга с ел задвижване.
    Пробвал ли си я как работи при тия 200 оборота? Успява ли да извади добре меда? За колко време?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Потребител
    Регистриран
    20.09.2011
    Задвежването е лесно.Маха се дръжката и на нейно място с двата болта се слага електрическото.Електромот ра и автоматиката са Украйнски.
    Коша или вретеното се прави лесно .Махат се скарите за рамките и остават шпилките.Правиш два обръча ,разпробиваш за шпилките.Забравих трябва и един долен по малък обръч.Той държи рамките.Гледах барабан на СТОХИ.Всичко съм заварял с неръждаеми електроди и инверторен електрожен.Страхотни заварки и не съм заварчик.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Знам , че за мнозина не е от значение каква е неръждавейката 304 или 430, но освен в качествата има разлика и в цената.Направените от 430 са по-евтини и не е добре да се купят на цена за 304. Цвета на тази на снимката ме кара да мисля за по-евтиния вариант.От какъв метал е всъщност? Нашите никога не пишат от какво ги правят. И сърби и турци, и Лега, и Лисон пишат кое от какво правят. После защо купуваме чужди?
    Мен па ми стана интересно при сърбите, навсякъде пишат 304, ама едните /по-семплите/ - магнетик, па по-засуканите - НОНмагнетик. Това за меда има ли значение, или за електриката нещо, или просто ей тъй маркетингови мухи пускат?
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Потребител
    Регистриран
    20.09.2011
    Над един тон мед вече е извъртяла.Оборотите не съм пускал на макс.Краката са малко слаби.Ще ги подсиля.Времето за изпразване на рамките е два пъти по пет минути.На пет минути максимално е направена автоматиката.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Мен па ми стана интересно при сърбите, навсякъде пишат 304, ама едните /по-семплите/ - магнетик, па по-засуканите - НОНмагнетик. Това за меда има ли значение, или за електриката нещо, или просто ей тъй маркетингови мухи пускат?
    Еднакви са по химичен състав (10/18), но с различна кристална решетка, затова едните са магнитни, другите не. Широко разпространеното схващане, че неръждавейката "не я лови магнит" не е много вярно.
    Ето малко обяснения за любознателните

http://magnumbodycare.com/pages/bg/n...na.php?lang=BG
    http://www.cst.gr/?q=bg/node/25
    Този пост е редактиран от BateMisho; 01.12.2015 в 23:39. Причина: пунктуация

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от gorgi Виж публикацията
    Над един тон мед вече е извъртяла.Оборотите не съм пускал на макс.Краката са малко слаби.Ще ги подсиля.Времето за изпразване на рамките е два пъти по пет минути.На пет минути максимално е направена автоматиката.
    А как ти се струва като мощност на двигателя за 30 рамки? Достатъчна ли е?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    [QUOTE=BateMisho;77474]Еднакви са по химичен състав (10/18), но с различна кристална решетка, затова едните са магнитни, другите не. Широко разпространеното схващане, че неръждавейката "не я лови магнит" не емного вярно.
    Ето малко обяснения за любознателните
    ...............
    /QUOTE]

Анджак. Това ми беше и въпроса, има ли значение магнита в пчеларството или трикчета само. След като е ясно, че състава не, а по скоро технологията на стоманата променят магнитните й свойства.

П.п. Тенкс за допълнителните обяснения. Викни си едно коняче на мойта сметка
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Йорданов, чест и почитания! Конякът свършил и си поръчах един дъмпъл, че не бях пил отдавна.
    Наздраве на теб и на всички пишещи тук!

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Центрофугите се правят от 304; 18/10 "НОНмагнетик" и най-вероятно от 430(не е изрично написано) " магнетик".Турците коректно обявяват марките стомана от която изработват центрофугите.Стоманите304 и 430 са различни по хим. състав и съответни качества и области на приложение. Сръбските центрофуги ги правят по поръчка на клиента от каквото той пожелае. Така пишат и при мене така и стана. Каквото поръчах това получих.
    Не е маркетингова муха , а някои наши търговци къде от незнание къде от корист предпочитат да представят всички за еднакви. Малката разлика е , че производителите ясно отличават произведените от различни материали в ценовите си листи. Стомана 430 е доста по-евтина.
    Изработването от 304 е свързано с изискването на добрата пчеларска практика меда да контактува само с материали предназначени за хранителни продукти.18/10 ; 304 е стоманата, която цял свят ползва за такива нужди.
    Относно магнитните свойства е сигурно , че стомана 430 "се лепи с магнит". В това си свойство се отличава коренно от стомана 304.Най-лесно ще се убедиш като сложиш готварски съд от неръждавейка (ИНОКС , 304) на индукционен котлон. За тия котлони се изработват съдове от ИНОКС ( неръждавейка) със специални дъна.
    От линковете на колегата, BateMisho ще се убедиш, че данните в тях са верни, но изводите му са погрешни.
    Всички сериозни фирми за продажба на метали имат и таблици с данни на стоманите, които продават и можеш сам да си направиш изводите.
    http://www.mina-21.com/nerujdaemi.pdf;
    http://intermetal.bg/wp-content/uploads/standarti.pdf
    По кратко не можах да го напиша.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Наблюдател
    Регистриран
    06.03.2011
    Точно казано

Страница 62 от 100 ПърваПърва ... 1252606162636472 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •