Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 21 от 37 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 201 до 210 от общо 362
    Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    цитата е из определение за изложение / експо ....

не си мисли че цените са нормални - гориво, такси, хотели, храна всички разходи се калкулират в цената... а към това добави и разходите на купувача

предполагам че високите цени в местните магазини идват от много фактори например липсва конкуренция, високи наеми, малки отстъпки от производители (едва ли купуват по много стока) или просто алчност знам ли и тук е същото...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    цитата е из определение за изложение / експо ....

не си мисли че цените са нормални - гориво, такси, хотели, храна всички разходи се калкулират в цената... а към това добави и разходите на купувача

предполагам че високите цени в местните магазини идват от много фактори например липсва конкуренция, високи наеми, малки отстъпки от производители (едва ли купуват по много стока) или просто алчност знам ли и тук е същото...
    Цитирам един собственик на магазин ( не казвам че е мъж):
    Аз тука продавам пушалките по 18лв но в Русе няма да падна под 22 - да не се учат така...
    От същия "търговец" вече втора година чакам да извади едни блузони в магазина си (които продава на изложението) и все си остават "ми те са в един контейнееер и не знам кога ше го отворяяяя...."
    Витамикса и Бийаграта на изложението от 3 до 4,50лв в Русенските и околните магазини от 5 до 5,50лв. Еееее извинявайте, ма и ние сме се занимавали с търговия и сме се понаучили да смятаме проценти...Аз си купих две кутии - 20бр общо, с което си избих горивото два пъти...
    Въртящи прелки - на изложението 0.20лв, в Русе 0.60лв ЕееееЕ?
    Евала на Апивита! Във всички сайтове (почти) еднакви цени. На изложението същите! Така се поддържа пазар.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Наблюдател
    Регистриран
    19.12.2014
    Пчеларски район
    isperih
    Не съм доволен от изложението.Не е това което очаквах.Единствено представянето на конфедерацията беше на професионално ниво.Поздравявам ги.

Автор
    Регистриран
    21.07.2013
    Матеев Благодаря

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Разпределението на дните в Плевен по брой посетители се промени спрямо миналата година.
    Четвъртък - Среден брой посетители.
    Петък - Изключително много посетители. Най-силният ден от цялото изложение.
    Събота - Доста посетители, но не като през миналите години. По-много от Четвъртъка, но по-малко от Петъка.
    Неделя - Нищожен брой посетители. Тука-там се вясваше по някой, и то само до обяд. След обяд изложителите започнаха да прибират щандовете си.

В общия случай добавянето на Четвъртъка унищожи Неделята. Най-силен ден пак си остана ВТОРИЯТ ДЕН, но тази година това беше Петъка, а не Съботата. Явно изложението има потенциал да привлича посетители само за 3 дена. Четвъртият ден се явява загубен ден.

Организацията беше добра, за което благодаря на организаторите, но беше тясно и хората се блъскаха (особенно в Петък).

Много голям интерес имаше към битака около изложбения център. Буквално се грабеха и разнасяха цели кашони с основи, храни и пчеларски инвентар. Пред очите ми се разграбиха два тира с храна за пчели, както и цели микробуси и камиони с основи, кошери и друго оборудване. Който продаваше на изгодни цени си продаде продукцията, но други така и се прибраха с непродадена стока. Какво да се прави - пазарна икономика.

Представянето на конфедерацията беше много добро и се набраха много нови членове и симпатизанти. Когато обработим статистическата информация ще публикуваме интересни данни. Благодарение на попълнените анкетни карти събрахме информация и натрупахме данни за статистическа обработка, като това всъщност представлява едно уникално изследване на пчеларския сектор - такова, каквото никога досега не е правено в България.

Наблюдател
    Регистриран
    28.03.2014
    Аз бях в събота предиобяд и излизах да си поема въздух,но пак бих посетил подобно изложение(повече място ако има ще е добре)Имаше интересни неща.И си взех разни работи.
    В конфедерацията не ме искаха защото не съм регистриран,но ви пожелавам успех и може някой ден да се присъединя.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Хубаво си е на изложението, все едно си в кошер, поне до обяд, после е по-спокойно. Догодина ще отида с преспиване, поне два дни, за да се видя на спокойствие с приятели и познати и колеги от цялата страна. Този път минах за 4 часа и почти нищо не видях от изложението, но видях няколко приятели и колеги и се запознах и с Росимир Матеев, който наистина беше подготвил всичко да изглежда професионално и да привлича внимание. Сега вече съм убеден, че този човек иска и има сили и търпение и не жали средства, за да промени нещо в пчеларския сектор. Успех.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Автор
    Регистриран
    09.10.2010
    Пчеларски район
    1. общ. Левски и 2. общ. Роман
    Най-силното (като посетители и обороти) изложение до сега-това ми споделиха няколко изложители(търговци). В неделя като по-рехаво отидох да си натоваря покупките и имаше възможност за приказки. Струва ми се, че този ден в повече тази година повлия на блъсканицата положително. В събота започнаха да свършват някои неща.
    Този пост е редактиран от kroum; 16.02.2015 в 07:10. Причина: допълнение
    Предпочитам да пия от извора.

Автор
    Регистриран
    22.10.2015
    Пчеларски район
    Кнежа
    2016 година на коя дата ще е изложението ? Тъй като 10-ти е през седмицата.

Автор
    Регистриран
    09.10.2010
    Пчеларски район
    1. общ. Левски и 2. общ. Роман
    Винаги е петък, събота и неделя, а тази година започна от четвъртък.
    Предпочитам да пия от извора.

Страница 21 от 37 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •