Аз ползвам 24 рамкова центрофуга от Митко и съм доволен
Аз ползвам 24 рамкова центрофуга от Митко и съм доволен
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
Аз също съм с 24 рамковата от Черврн бряг вече 2 години.Много съм доволен и като сложиш и цената от 950 лв. -тогава! Регулирането на оборотите става чрез ръчно натягане на ремъка с което много бързо се свиква.
Поздрави!
Ами не съм виждал центрофугите, които Борислав препоръчва, затова не мога да направя преценка.
Тези на Червен бряг съвсем не са съвършени, но на база цената и това което се получава за нея я правят една добра покупка (още повече пък за хоби пчелар).
Големите недостатъци са, че барабана не позволява да влизат широки магазинни рамки (каквито някои български пчелари ползват) - вижте барабана при Стохи и при Червен бряг и направете разлика; и че не всички части на центрофугата са неръждаеми (което е недостатък на всички български центрофуги, които съм виждал). Отделно, някои се оплакват, че не центрофугира достатъчно бързо, но това е въпрос на разбиране и колко бързо може да разпечатва човек. (виждал съм и една центрофуга, която малко повече тракаше от останалите. Дали от самия мотор или от някакво негово лагерче.... Но освен не естетическия звук, нямаше проблеми със функционалността)
Нещата, които я отличават от останалите са: лесно транспортиране и преминаване през всяка врата ( блокът, който крепи центрофугата е подвижен), липсва каквато и да е електроника!!!! и на практика почти няма какво да се развали, а това което може да се развали, струва стотинки (освен мотора) и се подменя лесно.
Въпрос на предпочитания. За мен най-добрият телефон, който някога съм имал е Sony j70 и го ползвах чак до 2011 г.?, когато вече батерията му едва издържаше и 3 дни. По-удобен телефон от тогава не съм имал. В същото време, днешното поколение хора масово са захласнати по последния Hi-tech телефон, който става за всичко друго, но не и да си изпълнява основната функция както трябва! ; проектирани са за градска среда, където няма проблеми с обхвата и текучество на щепселчета, в които да се пъхнат за зареждане, пък да не говорим, че е изчислен до 1 година max тоя същия апарат да бъде подменен с друг.
Какво да направя, малко съм старомоден и предпочитам простите неща. Но от гледна точка на последните промени в цените и ако съотношението се запази, и при положение, че центрофугите препоръчвани от Борислав надеждно си изпъляват функциите, неговите излизат с едни "гърди" на пред.
Най-важното условие на електрическите центрофуги е да не ти се налага да въртиш на ръка. Останалото е въпрос на калкулации в парично изражение от типа "ако платя цената за две ниско бюджетни центрофуги, вместо за една със по-висока производителност, кое ще ми излезе по-евтино?"
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
В края на юни си взех моята центрофуга от Червен бряг, след като бях чакал ред 5 месеца и не съжалявам!Платих 940 лв.!
Центрофугите на Зорница Добрич 24-ка не са никак лоши. Ползвам такава 2 години и съм супер доволен.А и цената им е добра.
И да се лъжем няма смисъл в това - самозалъгваш себе си като пчелар!!!
Е, аз едва ли ще му се обадя, нямам забележки към 56-цата на Lyson - хората са го измислили 56бр рамки независимо дали са магазинни(1/2 ДБ) или ЛР или ДБ плодникови - 56 и това е!
Иначе контактите ги "поисках" просто да ги има, ако на някого му потрябват - пък и някой току виж се сетил още една стр. да отвори в "бележника си с контакти"...
В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))