Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 60 от 100 ПърваПърва ... 1050585960616270 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 591 до 600 от общо 991
    Аз ползвам 24 рамкова центрофуга от Митко и съм доволен
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Потребител
    Регистриран
    23.04.2012
    Пчеларски район
    Ихтиманска Средна Гора
    Аз също съм с 24 рамковата от Черврн бряг вече 2 години.Много съм доволен и като сложиш и цената от 950 лв. -тогава! Регулирането на оборотите става чрез ръчно натягане на ремъка с което много бързо се свиква.
    Поздрави!

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    догодина на Пчеломания да не се чудиш пак защо все ме черпят с кафе хахахахаххаха

извинявам се за спама
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Автор
    Регистриран
    29.07.2013
    Пчеларски район
    Мизия
    Цитат Първоначално публикувано от Светозар Генов Виж публикацията
    Аз също съм с 24 рамковата от Черврн бряг вече 2 години.Много съм доволен и като сложиш и цената от 950 лв. -тогава! Регулирането на оборотите става чрез ръчно натягане на ремъка с което много бързо се свиква.
    Поздрави!
    Аз имам два броя. По опростено управление не съм виждал, няма какво да се повреди. Цената им вече е 1200 лева.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Дони, в тая тема дето си цитирал човека със скапаната центрофуга даваш съвет на Борислав да опита центрофугите от Червен бряг.Тъй като това мнение е прекалено старо те моля да актуализираш. Сиреч сега коя е най-добрата българска центрофуга?
    Ами не съм виждал центрофугите, които Борислав препоръчва, затова не мога да направя преценка.
    Тези на Червен бряг съвсем не са съвършени, но на база цената и това което се получава за нея я правят една добра покупка (още повече пък за хоби пчелар).
    Големите недостатъци са, че барабана не позволява да влизат широки магазинни рамки (каквито някои български пчелари ползват) - вижте барабана при Стохи и при Червен бряг и направете разлика; и че не всички части на центрофугата са неръждаеми (което е недостатък на всички български центрофуги, които съм виждал). Отделно, някои се оплакват, че не центрофугира достатъчно бързо, но това е въпрос на разбиране и колко бързо може да разпечатва човек. (виждал съм и една центрофуга, която малко повече тракаше от останалите. Дали от самия мотор или от някакво негово лагерче.... Но освен не естетическия звук, нямаше проблеми със функционалността)

Нещата, които я отличават от останалите са: лесно транспортиране и преминаване през всяка врата ( блокът, който крепи центрофугата е подвижен), липсва каквато и да е електроника!!!! и на практика почти няма какво да се развали, а това което може да се развали, струва стотинки (освен мотора) и се подменя лесно.

Въпрос на предпочитания. За мен най-добрият телефон, който някога съм имал е Sony j70 и го ползвах чак до 2011 г.?, когато вече батерията му едва издържаше и 3 дни. По-удобен телефон от тогава не съм имал. В същото време, днешното поколение хора масово са захласнати по последния Hi-tech телефон, който става за всичко друго, но не и да си изпълнява основната функция както трябва! ; проектирани са за градска среда, където няма проблеми с обхвата и текучество на щепселчета, в които да се пъхнат за зареждане, пък да не говорим, че е изчислен до 1 година max тоя същия апарат да бъде подменен с друг.

Какво да направя, малко съм старомоден и предпочитам простите неща. Но от гледна точка на последните промени в цените и ако съотношението се запази, и при положение, че центрофугите препоръчвани от Борислав надеждно си изпъляват функциите, неговите излизат с едни "гърди" на пред.
    Най-важното условие на електрическите центрофуги е да не ти се налага да въртиш на ръка. Останалото е въпрос на калкулации в парично изражение от типа "ако платя цената за две ниско бюджетни центрофуги, вместо за една със по-висока производителност, кое ще ми излезе по-евтино?"
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    Емии, сам си си виновен, че се издаде. Сега вече като си почнал, е редно да пуснеш и снимки.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Наблюдател
    Регистриран
    18.03.2014
    Пчеларски район
    Сърнена Средна гора
    В края на юни си взех моята центрофуга от Червен бряг, след като бях чакал ред 5 месеца и не съжалявам!Платих 940 лв.!

Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    Центрофугите на Зорница Добрич 24-ка не са никак лоши. Ползвам такава 2 години и съм супер доволен.А и цената им е добра.
    И да се лъжем няма смисъл в това - самозалъгваш себе си като пчелар!!!

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    Телефона е 089 853 5751 името е Митко. При желание от ваша страна споменете моето име - да получа червена точка
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    догодина на Пчеломания да не се чудиш пак защо все ме черпят с кафе хахахахаххаха

извинявам се за спама
    Е, аз едва ли ще му се обадя, нямам забележки към 56-цата на Lyson - хората са го измислили 56бр рамки независимо дали са магазинни(1/2 ДБ) или ЛР или ДБ плодникови - 56 и това е!
    Иначе контактите ги "поисках" просто да ги има, ако на някого му потрябват - пък и някой току виж се сетил още една стр. да отвори в "бележника си с контакти"...

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Е, аз едва ли ще му се обадя, нямам забележки към 56-цата на Lyson - хората са го измислили 56бр рамки независимо дали са магазинни(1/2 ДБ) или ЛР или ДБ плодникови - 56 и това е!
    Иначе контактите ги "поисках" просто да ги има, ако на някого му потрябват - пък и някой току виж се сетил още една стр. да отвори в "бележника си с контакти"...
    Щом си толкова доволен от центрофугата, каква ти е тогава разпечатващата машина? Питам от любознателност

Страница 60 от 100 ПърваПърва ... 1050585960616270 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •