Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 336

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Тази сутрин температурите в България са меко казано странни. За пръв път наблюдавам такъв огромен диапазон предвид факта, че България е само една малка точица от глобуса. На връх Мусала е -7 градуса, в Северозападна България е около нулата, в Североизточна и в Южна България е 6-8 градуса, а по морето направо си е топло и пчелите сигурно летят (12-14 градуса).

Температури в България.JPG
    Матеев, тази картинка от някой сайт ли я свали. Ако може малко инфо, че доста интересна ми се струва.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от jorors Виж публикацията
    Матеев, тази картинка от някой сайт ли я свали. Ако може малко инфо, че доста интересна ми се струва.
    Тази картинка ми стои на един от мониторите на компютъра и се обновява на всеки половин час. Картинката се генерира от програмата Virtual Weather Station. С тази програма чета данните от моята МТО станция вече 8 години, логвам ги на диск, и ги препращам автоматично на няколко международни МТО сървъри. Това означава, че и моята МТО станция участвува с данни при формирането на МТО прогнозите за региона на България.

И тъй като аз давам безплатно данни, имам правото и да получавам такива. И точките, които вие ги виждате на картата, са всъщност измерванията на други MTO станции в България - държавни или частни. С тази програма (Virtual Weather Station) вие всъщност можете автоматично да получавате данни от целия свят и ако ви е мерак - да си ги рисувате по картата, както съм го направил и аз. Това важи не само за температурите, но и за всякакви други МТО параметри - вятър (сила и посока), влажност, валежи, слънчева радиация, налягане, Dev Point, Heat Index и всякакви други, като например височина на облаците.

Има кракнати версии на тази програма и доколкото знам, с тях можете да имате достъп до всички тези данни в реално време дори и да нямате собствена МТО станция. Ето още няколко картинки от тази програма:

Capture1.JPG

Capture2.JPG

Capture3.JPG

Capture4.JPG

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •