При толкоз бидони ти препоръчвам рецептата на Професорката.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2428771
Плътно закапачване отгоре и никакво духане, че му пречело. "Екстрите" са за аматьори, имах друго мнение за теб. Аз слагам два бидоня и единият е по тоз тертип, другият - по бабешки. За съжаление, за първа година откак се помня, зелето не е от нашия двор, а от пазара. Догодина няма да се изложа така, само здраве да има.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Така го правя :
200гр сол на 10л вода
1 глава лук на 10кг зеле
1 с.л. кисело мляко на 10л вода
Витамин C няколко таблетки колкото да понижиш pH-то (Ако се сетя, ще ти кажа точно колко мг са нужни при водата тук)
Пробвай в една кофа с капак и другата година лятото ще коментираме.
За купешкото зеле си прав, но причината е не само в сорта и нитратите, но и един куп отрови. Как да стане кисело това зеле, като хората го пръскат с отрови, а бактерията няма шанс. Да го пръскат с тимол, че поне той не пречи на нашата бактерия и дори и помага![]()
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
[QUOTE=Дамян Дамянов;75685]Витамин C няколко таблетки колкото да понижиш pH-то (QUOTE]
pH-то го оправям със свинско
Докато си пия ракията...и хоп вечерята готова.Прясна Дунавска щука......
Този път ми отне ракия и половина докато стане обяда...
Хора, пишете продуктите и рецептите![]()
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))