Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 8 от 10 ПърваПърва ... 678910 ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 100
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Моят съвет е да си купите втора ръка малка центрофуга и да не се занимавате с правенето на такава.
    Ейй упорити хора сте.Заядохте се с тази центрофуга.Моята е купена но ако сега взема да си правя ,ще я направя по-добре.Изчакайте резултата /снимките/ и тогава критикувайте.

Наблюдател
    Регистриран
    17.11.2015
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    Да препоръчваш, но да има на кой, сега ние си пишем и коментираме, а колежката явно е сърдита и едва ли ще попита нещо друго....
    Не съм сърдита,колега

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Ейй упорити хора сте.Заядохте се с тази центрофуга.Моята е купена но ако сега взема да си правя ,ще я направя по-добре.Изчакайте резултата /снимките/ и тогава критикувайте.
    Аз не съм критикувал. Просто съветвам да си купи втора ръка, а не да се мъчи. Имам аргончик, имам неръждавейка...ти знаеш ли каква играчка е да я направиш и да ми хареса. Аз съм малко вечно недоволен...
    На работилницата имам две врати. Едната тежи със сигурност над 100кг, касата е 16см с арматури и е излят много здрав бетон 20см зад касата. По всяка врата ще вървят 4 броя уплътнения, а вътре изолация 5см стиропор или минерална вата + ламперия 2см Трима човека едва вдигнахме едната врата. Затуй...мен не ме гледай...вечно търся по-добри начини.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Наблюдател
    Регистриран
    17.11.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Бъдеща колежке ydim, не се разочаровай от списването на колегите–професионалисти. Те не са свикнали да си правят инвентара и пособията.Те просто си ги купуват –имат финикийски знаци,по–лесно е,всичко е марково .А и нещата опират и до известна сръчност.Който я няма –купува одма.Професионалистите са 99,98 % във форума,а хоби–пчеларите като нас–0,02 % .От тях има единици които си правят кошерите ,рамките и другите принадлежности и се опитаха да споделят ,но бързо им подрязоха крилете и те спряха да споделят.Не им обръщай такова внимание и за март подготви поне 20 сковани и обтелени рамки,нож и вилица за разпечатване,основи ,рамкоповдигач,було,пушалк и много кураж.Прочети всичко в темите ''Направи си сам'' ,не само тук.Ще намериш доста неща които са по– необходими на първо време от центрофугата.Не преставай да посещаваш форума,има и полезна страна.Това е от мен,ако намеря нещо ще ти го изпратя . .
    Много съм признателна на всеки помогнал.. Почвам с центрофугата, тъй като ми се вижда най-сложна и тъй като ангажирам и други хора ще отнеме повече време ... Ако споделите някакви известни на Вас минуси в самоделките няма да е лошо, за да гиимам в предвид и да пробвам да ги пропусна

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Що пък да не минете и без центрофуга така ще си спестите едни разходи, вашите пчели може да пълнят меда направо в бурканите и това не е шега.Това ще бъде едно бижу към градинката ,което ще показвате на своите приятели и не говоря за новото чудо за ,което има специална тема.

Наблюдател
    Регистриран
    17.11.2015
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Що пък да не минете и без центрофуга така ще си спестите едни разходи, вашите пчели може да пълнят меда направо в бурканите и това не е шега.Това ще бъде едно бижу към градинката ,което ще показвате на своите приятели.
    Имаш чудесна идея, а дали ще успея да ги дресирам да затварят и капачките...., а като се замисля може и някоя друга работа да им намеря.
    Не виждам нищо лошо в направи си сам....Стига да го правиш с желание... Тогава нещата се случват Не става въпрос да няма никакви разходи.... то това е непостижимо, инвестицията трябва да е разумна, особено, ако ще е хоби... Дала съм си сметка какво и колко мога да вложа... всичко което надхвърля разумното (според моя джоб) е залитане, което не е оправдано... поне според мен

Наблюдател
    Регистриран
    17.11.2015
    Освен това градинката ми е за лично ползване,не е за показване или изложбена зала... Жалко, че си мислите, че нещо се прави само, за да се показва...Лично за мен това ще е завършеност... близост до природата.. хъхх както искате го наречете, аз търся нещо различно от сивия панел и знам какво искам...

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от ydim Виж публикацията
    Имаш чудесна идея, а дали ще успея да ги дресирам да затварят и капачките...., а като се замисля може и някоя друга работа да им намеря.
    Мислиш си ,че се шегувам но това изобщо не е така пчелите градят пита в бурканите и ги пълнят с мед и за един хоби пчелар това би било голямо предизвикателство ,друг вариант е малки пити специално пригодени за производство на пита с мед.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от ydim Виж публикацията
    Освен това градинката ми е за лично ползване,не е за показване или изложбена зала...
    Аз пък съм на мнение ,че когато си направил нещо хубаво защо да не го покажеш на околните.

Наблюдател
    Регистриран
    17.11.2015
    Раничко ми е да си правя експерименти Благодаря...

Страница 8 от 10 ПърваПърва ... 678910 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •