Цеко, можеш да кандидатстваш по пчеларската програма за до 50 кошера. Трябва ти регистрация при ветеринарния лекар. След него в РВМС, регистрация като ЗП първо в обшинската служба, след това в областната служба по земеделие. Кандидатстваш във фонд Земеделие-разплащателната агенция. До месец ти отговарят дали си одобрен. След като те одобрят купуваш кошерите, купуваш отводките (което искаш от двете де, ти предполагам може да не искаш отводки). Вземаш си фактури, договори и декларации както си е по договора. Подаваш ги пак в разплащателната агенция и до месец ти плащат. По договор крайния срок за плащане е 15.10. Три години си длъжен тия кошери да ги ползваш по предназначение, което мисля правиш от доста годиниТази година доколкото знам ще одобряват 80% от лимита за кошер и отводка. За кошер е 130 т.е. плащат 104 лв, а за отводка е 110, плащат 88 лв.
В общи линии е това.

Тази година доколкото знам ще одобряват 80% от лимита за кошер и отводка. За кошер е 130 т.е. плащат 104 лв, а за отводка е 110, плащат 88 лв.
Цитат