Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 100

Разгънат преглед

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от ydim Виж публикацията
    ...... Започнах темата с идеята да получа малко помощ от форум създаден с тази цел, но се убеждавам, че това ще е трудно постижимо.....
    Всеки си има собствена камбанарийка и за това съветите на всеки , дори и на такъв елементарен въпрос, са различни. И за в бъдеще, когато стигнете до сериозните пчеларски въпроси, не очаквайте нещо друго - прост и еднозначен отговор просто няма как да същестува.

Например, аз понеже съм със четири леви крайника, ако ми се наложи да подменям някаква лампичка по колата, на мен ми излиза по-евтино да я закарам на майстор. В същото време, има много хора, които биха си разглобили и сглобили успешно скоростната кутия за "нула време" и моят вариан за справяне с проблема би бил тотално неприемлив за тях.

Относно центрофугата - за мен по-важна е хигиената, отколкото дали е нова или стара, или направена от подръчни материали. Но тъй като медът най-вероятно ще бъде потребяван екслузивно от вас самите, и тук отклоненията са позволени и се определят от собствените ви разбирания за "хигиена" (съществуват и хора маниаци, в чийто очи всички нормални хора са нечистоплътни, пълни със микроби свини).

И понеже jordanov беше споменал някъде за сръчните западняци, които си решават проблема със бидон и дрелка..... си спомних че и аз съм гледал някъде такива клипчета.... По изложения или по пчеларски магазини, съм срещал да се продават отделно барабани за центрофуга и отделно задвижване за центрофуга (ръчно), естествено - НОВИ. Ако се сдобиеш с тези две неща, остава ти само кошницата, чиято функция би могла да бъде изпълнявана ...... и от един пластмасов бидон за хранителни цели.
    Този пост е редактиран от scutellator; 25.11.2015 в 11:46.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •