Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 197 от 496 ПърваПърва ... 97147187195196197198199207247297 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,961 до 1,970 от общо 4956
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Дрън, дрън - ярина. Колко пъти петрола спада под минималната граница, а цените хвърчат в бензинаджийниците? Това е само един по - фрапиращ пример, а то е навсякъде. Хората не са слепи и те също разбират от трендове, но някои трендове не са трендове каквито трябва да бъдат, а пълно и умишлено ограбване.
    Аз ти обясних логиката на движението на цените, а твоя отговор само докава, че въобще не си наясно с материята. При движението на цените има една всеобщо призната теория - така наречената ВЪЛНОВА ТЕОРИЯ НА ЕЛИЪТ. За пълното изучаване на тази теория трябва да се изчете една доста дебела книга. Теорията няма прогностична стойност, защото една вълна се вижда чак когато завърши, но ако се разгледа миналото движение на всяка една стока или валутен курс или друг финансов инструмент, в него ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се откриват сртуктурите на вълните, описани от Елиът. Това което се случи с цените на меда беше едно прекрасно потвърждение - имаше тренд, който се състоеше от 5 вълни. След него последва корекция от типа ABC, като в момента се намираме в C вълната. За съжаление към днешна дата не можем да кажем със сигурност дали се намираме в C вълната, или във 3-тата вълна на 5-вълновия обратен тренд. Ако сме в C вълната, ще последва още малко падане, след което ще започне бавен тренд нагоре. Ако сме в 3-тата вълна на падащия обратен тренд, то тогава ще има още едно голямо падане на цената (все пак 3-тата вълна винаги е най-дългата вълна от целия тренд). След това ще има известна малка корекция нагоре (4-тата вълна) и още едно падане (5-тата вълна).

Вълновата теория на Елиът описва формата на вълните (как изглеждат визуално), и в това е много добра, като има една камара съотношения на върхове и дъна, които почти винаги се изпълняват. За съжаление обаче вълновата теория почти нищо не може да каже за времето кое кога ще се случи. Така или иначе молете се да сме в C подвълната на една ABC корекция, защото ако това е така, края му се вижда и предстои нов тренд нагоре. Ако обаче сме в 3-тата вълна на обратния тренд, ще бъдете свидетели на още по-ниски цени - много по-ниски от това, което можете да си представите и което можете да го понесете психологически без да изперкате. Пет години съм се пекъл на този огън и много съм наясно с емоциите и с психологическия срив, който настъпва когато една цена, на която си заложил живи пари, започне да се движи именно в посоката, в която най-малко си очаквал. Наблюдаваш графиката и осъзнаваш, как всеки един ден, минута и секунда хиляди твои левчета отлитат безвъзвратно в небитието. Представяш си какво можеше да си купиш с тях, и осъзнаваш, че никога няма да го притежаваш. Чувството е гадно и съм го изпитвал много пъти. Ползата за мене от това беше, че в главата ми се наля малко здрав разум, а надеждите и най-вече илюзиите завинаги ги изхвърлих от арсенала си. В момента ме командва само здравия разум, и вече не си позволявам движението на цените да ме изненадва неприятно.

ПС: Нищо лично - просто така работят цените на всяка една стока или услуга по света. Повече няма как да ви обясня - няма как 500 листа теория да я събера в един постинг.

http://www.investopedia.com/articles...cal/111401.asp
    http://stockcharts.com/school/doku.p...tt_wave_theory

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Аз ти обясних логиката на движението на цените, а твоя отговор само докава, че въобще не си наясно с материята. При движението на цените има една всеобщо призната теория - така наречената ВЪЛНОВА ТЕОРИЯ НА ЕЛИЪТ. За пълното изучаване на тази теория трябва да се изчете една доста дебела книга. Теорията няма прогностична стойност, защото една вълна се вижда чак когато завърши, но ако се разгледа миналото движение на всяка една стока или валутен курс или друг финансов инструмент, в него ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се откриват сртуктурите на вълните, описани от Елиът. Това което се случи с цените на меда беше едно прекрасно потвърждение - имаше тренд, който се състоеше от 5 вълни. След него последва корекция от типа ABC, като в момента се намираме в C вълната. За съжаление към днешна дата не можем да кажем със сигурност дали се намираме в C вълната, или във 3-тата вълна на 5-вълновия обратен тренд. Ако сме в C вълната, ще последва още малко падане, след което ще започне бавен тренд нагоре. Ако сме в 3-тата вълна на падащия обратен тренд, то тогава ще има още падане на цената (все пак 3-тата вълна винаги е най-дългата вълна от целия тренд). След това ще има известна малка корекция нагоре (4-тата вълна) и още едно падане (5-тата вълна).

Вълновата теория на Елиът описва формата на вълните (как изглеждат визуално), и в това е много добра, като има една камара съотношения на върхове и дъна, които почти винаги се изпълняват. За съжаление обаче вълновата теория почти нищо не може да каже за времето кое кога ще се случи. Така или иначе молете се да сме в C подвълна на корекцията, защото ако това е така, края му се вижда и предстои нов тренд нагоре. Ако обаче сме в 3-тата вълна на обратния тренд, ще бъдете свидетели на още по-ниски цени - много по-ниски от това, което можете да си представите и което можете да го понесете психологически без да изперкате.

ПС: Нищо лично - просто така работят цените на всяка една стока или услуга по света. Повече няма как да ви обясня - няма как 500 листа теория да я събера в един постинг.

http://www.investopedia.com/articles...cal/111401.asp
    http://stockcharts.com/school/doku.p...tt_wave_theory
    Е, аз няма да пиша като Отец Паисий и да обяснявам дали съм или не съм наясно с материята. Само ще напомня, че преди доста време казах, че този спад на цената на меда ще се отрази доста зле на търговците колкото и невероятно да ти се струва. Мед ще се търси и цената му ще се вдигне и няма защо да се молим - друг ще се моли. Няма нужда да четеш 500 листа теория за да разбереш нещо което е толкова ясно. Ти го загатваш в един ред по - горе.
    В предния пост мисълта ми беше друга, но явно не я усетихте, сигурно много сложно съм я написал.

Автор
    Регистриран
    07.10.2010
    Пчеларски район
    ДОБРИЧКА
    Няма логика меда да пада.Вижте почти всичко се вдига особено хранителните продукти един килограм зеле стигна 1л15. цигарите също винетките и те само ние пчеларите дай да сваляме цените е много здраве от мен

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Вече е утвърдено от управителния съвет. Утре ще го изпратим официално. Текста е точно твоя - няма да променим нито една думичка.
    Много се радвам, че съм успял да намеря подходящите думи и да не се налагат промени. Пускайте го и дано има някакъв положителен ефект в крайна сметка.

Потребител
    Регистриран
    18.08.2014
    Познат митничар от КПП Дунав мост сподели ,че като е бил на смяна е минал върнат ТИР с мед от Германия.В листа с пробите всички показатели били в жълто-в границите, само един в червено-инвертаза.Фирмата, която ми изкупи меда също казаха, че тази година имали много лоши проби точно заради инвертаза.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    При мен има няколко резултата от проби на изкупвач и няма изследване за инвертаза или то е маскирано под някакво сложно наименование. Успях да си преведа всички редове, но има два които са ми абсолютно непонятни, а единият е този заради който има проблем с няколко проби вече. Това е изследване по показател Delta d13C (max.) Точно по този показател в Чехия 2012г. и 2013г. на се излезли проби на много търговци в тяхната магазина мрежа. Така и не можах да разбера за какво става дума и ако някой знае да сподели. В укипедия има описани някои неща, но са за само за Delta d13C това (max.) какво е не разбрах. Другия показател който е изследван и не можах да разбера е Delta d123C (F-G).

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Нещо ми нашепва за предозиране с инвертирано сиропче.Изкуствените захари явно дават проблем в пробите.

" Колкото до C3/C4 захарите - това е метод за разпознаване на фалшификациите на пчелния мед. Всички видове нектар съдържат само C3 захари. "

Това е от друга тема -от Матеев.Дано някой добър химик внесе яснота ,иначе ще страдаме всички.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    При мен има няколко резултата от проби на изкупвач и няма изследване за инвертаза или то е маскирано под някакво сложно наименование
    Понеже "горещо" се препоръчва и използва инвертиран сироп,който се използва и за направата на твърда храна,изкупвачите вече "надушват" и изкуствените ензими с които се инвертира сиропа...и партидата става "НЕконвертируема"......

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Крайно време е българския тарикат да бъде сложен на място.Между другото, от такива "производители" пак има полза.Когато при мен дойде клиент който е случил на "натурален инвертиран сироп" и опита от моя "продукт", го печеля завинаги,а въпроса който задават често е "а аз какво съм ял тогава?".Не се впускам в дълги обяснения,че хората ще се откажат от меда.Опитвам се да убедя клиентите,че пчелните продукти са здраве(чистите и качествените),без значение дали ще си ги купят от мене.От егоизъм файда йок.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    При мен има няколко резултата от проби на изкупвач и няма изследване за инвертаза или то е маскирано под някакво сложно наименование. Успях да си преведа всички редове, но има два които са ми абсолютно непонятни, а единият е този заради който има проблем с няколко проби вече. Това е изследване по показател Delta d13C (max.) Точно по този показател в Чехия 2012г. и 2013г. на се излезли проби на много търговци в тяхната магазина мрежа. Така и не можах да разбера за какво става дума и ако някой знае да сподели. В укипедия има описани някои неща, но са за само за Delta d13C това (max.) какво е не разбрах. Другия показател който е изследван и не можах да разбера е Delta d123C (F-G).
    Delta 13C е анализ за разпознаване на C3/C4 захарите. Ето ти няколко документа, за да научиш малко повече по въпроса. Тези документи са изключително важни - от тях можеш да си извадиш изводи какво могат да детектират към днешна дата лабораториите за изследване на мед, и какво - не.

Intertek_Honey_26.03.2015.pdf
    Honey_Fest__March2015.pdf
    elfleinealcirms.pdf

Страница 197 от 496 ПърваПърва ... 97147187195196197198199207247297 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •