Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 100

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    23.08.2013
    Пчеларски район
    Плевен
    Още малко спам.
    Срамота е да не купиш нова 2-3 рамкова центрофуга за 300лв.Все пак става въпрос за 2 кошера.То не бяха стари перални и "млад техник" изпълнения.Не искам да обиждам user-ката ама си е безобразие, граничещо с жива простащина.
    Моята е турска ( от изложението в Плевен) 12 малки рамки радиално/3 ДБ хордиално, ръчна за 500лв.Пролетта си я купих и щом аз мога да дам тези пари (няма да навлизам в детайли за фин. ми положения) то ВСЕКИ може да си купи нова.

Наблюдател
    Регистриран
    17.11.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Marko Виж публикацията
    Още малко спам.
    Срамота е да не купиш нова 2-3 рамкова центрофуга за 300лв.Все пак става въпрос за 2 кошера.То не бяха стари перални и "млад техник" изпълнения.Не искам да обиждам user-ката ама си е безобразие, граничещо с жива простащина.
    Моята е турска ( от изложението в Плевен) 12 малки рамки радиално/3 ДБ хордиално, ръчна за 500лв.Пролетта си я купих и щом аз мога да дам тези пари (няма да навлизам в детайли за фин. ми положения) то ВСЕКИ може да си купи нова.
    И Марко, точно защото са 2 кошера 500лв за центрофуга не е оправдано, освен ако не разполагаш с твърде много пари, а и в такива случаи сигурно само мързела би бил добро оправдание. Започнах темата с идеята да получа малко помощ от форум създаден с тази цел, но се убеждавам, че това ще е трудно постижимо, поради "простотията ми".. Извинявам се на Вас за "простащината" ми и че Ви занимавам с нея!

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от ydim Виж публикацията
    И Марко, точно защото са 2 кошера 500лв за центрофуга не е оправдано, освен ако не разполагаш с твърде много пари, а и в такива случаи сигурно само мързела би бил добро оправдание. Започнах темата с идеята да получа малко помощ от форум създаден с тази цел, но се убеждавам, че това ще е трудно постижимо, поради "простотията ми".. Извинявам се на Вас за "простащината" ми и че Ви занимавам с нея!
    Мисля, че се сърдите неоснователно. Получихте съвети, в които съвети съвсем основателно колегите наблегнаха за центрофуга по възможност НОВА, защото тази инвестиция ще ви се възстанови след време.Да сега имате 2 кошера, но след година може да станат 22.
    Всеки тръгва с малко кошери.Това е ще ви е най голямата сума похарчена в началото.Оставете перални и тем подобни щуротии! Казвам ви го за ваше добро после да НЕ си блъскане главата лятото с тази центрофуга тип направи се сам!

п.с.-ако всеки си правеше от казани, перални и тем подобни производителите на центрофуги до сега да бяха фалирали.

Наблюдател
    Регистриран
    17.11.2015
    Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
    Мисля, че се сърдите неоснователно. Получихте съвети, в които съвети съвсем основателно колегите наблегнаха за центрофуга по възможност НОВА, защото тази инвестиция ще ви се възстанови след време.Да сега имате 2 кошера, но след година може да станат 22.
    Всеки тръгва с малко кошери.Това е ще ви е най голямата сума похарчена в началото.Оставете перални и тем подобни щуротии! Казвам ви го за ваше добро после да НЕ си блъскане главата лятото с тази центрофуга тип направи се сам!

п.с.-ако всеки си правеше от казани, перални и тем подобни производителите на центрофуги до сега да бяха фалирали.
    ОК... Разбрах за пералните, бидоните и варелите.... Ще бъде закупена подходяща неръждавейка Но не смятам да се препитавам с кошери.... Съжалявам, ако не разбирате, че 200лв... не те правят прост или умен
    На този етап аз и кошерите не купувам, а ми ги подаряват... Имам доста по-съществени разходи, а приходи - скромно, така че смятам, че направат на центрофуга не е невъзможно, още повече разполагам с необходимия ресурс...(инструменти, заварчици и т.н.).
    Благодаря все пак

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    ОК... Разбрах за пералните, бидоните и варелите.... Ще бъде закупена подходяща неръждавейка Но не смятам да се препитавам с кошери.... Съжалявам, ако не разбирате, че 200лв... не те правят прост или умен
    На този етап аз и кошерите не купувам, а ми ги подаряват... Имам доста по-съществени разходи, а приходи - скромно, така че смятам, че направат на центрофуга не е невъзможно, още повече разполагам с необходимия ресурс...(инструменти, заварчици и т.н.).
    Благодаря все пак
    Моят съвет е да си купите втора ръка малка центрофуга и да не се занимавате с правенето на такава.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Моят съвет е да си купите втора ръка малка центрофуга и да не се занимавате с правенето на такава.
    Ейй упорити хора сте.Заядохте се с тази центрофуга.Моята е купена но ако сега взема да си правя ,ще я направя по-добре.Изчакайте резултата /снимките/ и тогава критикувайте.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Ейй упорити хора сте.Заядохте се с тази центрофуга.Моята е купена но ако сега взема да си правя ,ще я направя по-добре.Изчакайте резултата /снимките/ и тогава критикувайте.
    Аз не съм критикувал. Просто съветвам да си купи втора ръка, а не да се мъчи. Имам аргончик, имам неръждавейка...ти знаеш ли каква играчка е да я направиш и да ми хареса. Аз съм малко вечно недоволен...
    На работилницата имам две врати. Едната тежи със сигурност над 100кг, касата е 16см с арматури и е излят много здрав бетон 20см зад касата. По всяка врата ще вървят 4 броя уплътнения, а вътре изолация 5см стиропор или минерална вата + ламперия 2см Трима човека едва вдигнахме едната врата. Затуй...мен не ме гледай...вечно търся по-добри начини.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Всеки от нас има правото на мнение. Но.......... когато започваш от начало е хубаво преди това да прочетеш някои книги по въпросите които те интересуват и доста от темите във форума. Все пак си решил да "не се набутваш", да не влагаш много пари. Без необходимата информация това е НЕВЪЗМОЖНО!
    За пример, с каква система кошер да работя? Трябва да знаеш предимствата и недостатъците на отделните: ДБ, ЛР, Фарар и т.н.!
    Относно центрофугата, ще ти кажа как постъпих. Започнах с два кошера, бяха при друг пчелар и ползвах неговата центрофуга няколко години. Знаех и искам да увелича бройката на кошерите и от миналата год. си купих на старо неръждавейка за 3 пл.рамки или 6 магазинни. Вече съм с 4 кошера от това лято. Когато ги направя 20, 30, и не мога да се оправям с нея ще търся решение за купуване на радиална.

Далеч съм от мисълта да ти "давам акъл" но да тръгнеш да си правиш центрофуга..... според мен е желателно да имаш определени познания! Желанието не е достатъчно! Извини ме за това, че пиша на "ТИ". Не се "впрягай", много неща можеш да научиш тук. След време ще разбереш колко сме ГОТИНИ! Все пак си при нас отскоро, и дано си с нас за в бъдеще. Пожелавам ти успехи, и не се отказвай.

Поздрави, Г. Георгиев

Наблюдател
    Регистриран
    17.11.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    Здравейте, Всеки от нас има правото на мнение. Но.......... когато започваш от начало е хубаво преди това да прочетеш някои книги по въпросите които те интересуват и доста от темите във форума. Все пак си решил да "не се набутваш", да не влагаш много пари. Без необходимата информация това е НЕВЪЗМОЖНО! За пример, с каква система кошер да работя? Трябва да знаеш предимствата и недостатъците на отделните: ДБ, ЛР, Фарар и т.н.! Относно центрофугата, ще ти кажа как постъпих. Започнах с два кошера, бяха при друг пчелар и ползвах неговата центрофуга няколко години. Знаех и искам да увелича бройката на кошерите и от миналата год. си купих на старо неръждавейка за 3 пл.рамки или 6 магазинни. Вече съм с 4 кошера от това лято. Когато ги направя 20, 30, и не мога да се оправям с нея ще търся решение за купуване на радиална. Далеч съм от мисълта да ти "давам акъл" но да тръгнеш да си правиш центрофуга..... според мен е желателно да имаш определени познания! Желанието не е достатъчно! Извини ме за това, че пиша на "ТИ". Не се "впрягай", много неща можеш да научиш тук. След време ще разбереш колко сме ГОТИНИ! Все пак си при нас отскоро, и дано си с нас за в бъдеще. Пожелавам ти успехи, и не се отказвай. Поздрави, Г. Георгиев
    Благодаря ... Не мисля да се отказвам... Обикновено,каквото почна го завършвам Имам малки технически познания и мисля, че няма да се затрудня, просто търсех съвети, за да не се допускат грешки, нормално е да задавам и тъпи въпроси при положение, че не съм на ти .... Чета постоянно (сдобих се презантикварникнижарници и с литературата, която препоръчвате), даже колегите вече им писна от мен....

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    ...... Започнах темата с идеята да получа малко помощ от форум създаден с тази цел, но се убеждавам, че това ще е трудно постижимо.....
    Всеки си има собствена камбанарийка и за това съветите на всеки , дори и на такъв елементарен въпрос, са различни. И за в бъдеще, когато стигнете до сериозните пчеларски въпроси, не очаквайте нещо друго - прост и еднозначен отговор просто няма как да същестува.

Например, аз понеже съм със четири леви крайника, ако ми се наложи да подменям някаква лампичка по колата, на мен ми излиза по-евтино да я закарам на майстор. В същото време, има много хора, които биха си разглобили и сглобили успешно скоростната кутия за "нула време" и моят вариан за справяне с проблема би бил тотално неприемлив за тях.

Относно центрофугата - за мен по-важна е хигиената, отколкото дали е нова или стара, или направена от подръчни материали. Но тъй като медът най-вероятно ще бъде потребяван екслузивно от вас самите, и тук отклоненията са позволени и се определят от собствените ви разбирания за "хигиена" (съществуват и хора маниаци, в чийто очи всички нормални хора са нечистоплътни, пълни със микроби свини).

И понеже jordanov беше споменал някъде за сръчните западняци, които си решават проблема със бидон и дрелка..... си спомних че и аз съм гледал някъде такива клипчета.... По изложения или по пчеларски магазини, съм срещал да се продават отделно барабани за центрофуга и отделно задвижване за центрофуга (ръчно), естествено - НОВИ. Ако се сдобиеш с тези две неща, остава ти само кошницата, чиято функция би могла да бъде изпълнявана ...... и от един пластмасов бидон за хранителни цели.
    Този пост е редактиран от scutellator; 25.11.2015 в 11:46.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •