Хаха, много смешна тема, "Да започнем отначало!" и ний вкупом пак почнахме отначало... Тя рибата още на дъното на океана, ама трябва да измислим тигана какъв да бъде. Е що така? Нека начинаещите им се поизяснят някои неща покрай пчелите, нека сами да си поотговорят на някои въпроси, на които само те знаят отговора и те така.

П.п. А да. Центрофугата. Никакъв проблем за човек с нормални технически познания да си я направи сам, все пак няма да прави автоматична пералня. Ако има достъп и до материален/машинен ресурс, въпросът е изчерпан. Не ме карайте пак да ви пускам клипове на щастливи сръчни западняци дето се оправят с дрелка и бидон.А ако се пристъпи към инвестиция в нова такава, според мен е препоръчително инвеститорът да е наясно със себе си и с пътя който ще следва. Като пчелар, имам предвид. В заключение, при наличие на един-двама помощници и стегната организация с една тройка хордиална /демек най-евтините по принцип/ спокойно може да се обслужват 10-20 и повече кошера с ДБ магазини. На първо време или докато издържи центрофугата.