Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 5 от 8 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 41 до 50 от общо 76
    Автор
    Регистриран
    31.03.2015
    Пчеларски район
    плевен
    За тестомесачката добре, прави се лесно, дори може да се ползва дрелка с бъркалка за мазилка .Как се разточва .На ръка е бавно някой имали такава машина и знае ли как да се направи ?

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от мухозол Виж публикацията
    За тестомесачката добре, прави се лесно, дори може да се ползва дрелка с бъркалка за мазилка .Как се разточва .На ръка е бавно някой имали такава машина и знае ли как да се направи ?
    Виждал съм такава машина при Софрон Софрониев от Монтана, изработена е от него. Измерената порция тесто(напр.1 кг.) се поставя в плик и се пуска на машината - два вала го разточват на необходимата дебелина. Зад тях има друга машина, която залепва отвора на плика с ток.
    Working....

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Имам известен опит с тестомесачките и месенето на питки за пчели и категорично ви казвам, че с дрелки, бъркачки за мазилка, за боя и т.н. няма начин да стане. В тестомесачките се ползват много сериозни редуктори и силата която се прилага върху тестото е несравнимо по-голяма от силата от изброените машинки. В момента тестомесачките са с доста високи цени и трудно се открива нещо на сметка, защото всеки 3-ти циганин става баничар (нещо като пчеларите) Последно взехме с един колега на сметка две Кубратски . Постегнахме ги и имахме намерение да си ги ползваме ама решихме да пробваме да ги пуснем за продажба на цена неколкократно надвишаваща нашия разход и машинките заминаха .
    Повечето от питките които сега се предлагат на пазара се правят от ИНВЕРТИРАН СИРОП. Предполагам че го правят по гъст и след това му влияят с температура за да кристализира. В пчеларски център Русе се продава машина за производство на такива питки и който се интересува в детайли може да ги пита.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Може тестото да се направи с по течна консистенция и да се сложи в пликове.Ще стане по плоско с ръка.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.05.2014
    Пчеларски район
    Айтос
    Тяна, ако е толкова рядко по-добре в хранилките. Друг вариянт е да се ползва ситна мрежа. Слага се над рамките и им сипваш отгоре кашата...

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Имам предвид толкова, че да се сплесква по-лесно Гоше
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Автор
    Регистриран
    29.07.2013
    Пчеларски район
    Мизия
    Едно време, на старите перални роса имаше приставка за изстискване на дрехите. Два вала с манивела и винт за регулиране на разстоянието между тях. За залепване на пликовете има електрически лепачки за по 20-30 лева.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.05.2014
    Пчеларски район
    Айтос
    http://olx.bg/ad/nova-neizpolzvana-l...v-ID5v2sI.html
    Тези лепачки по 20 лв не струват. Имам същата като на линка и я ползвам за какво ли не... супер доволен съм!

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Валтер Желязков Виж публикацията
    Едно време, на старите перални роса имаше приставка за изстискване на дрехите. Два вала с манивела и винт за регулиране на разстоянието между тях. За залепване на пликовете има електрически лепачки за по 20-30 лева.
    С приставката за пералнята определено не става. Пробвах го, но има много недостатъци. Дори лагерувах валовете, като единия го бях направил подвижен, бях сложил и вал за задвижване от винторевт, но отново не се получи. Като потърсих информация от нета видях, че в случаите при които ползват валове, същите са значително по-големи като диаметър и дължина от тези на пералнята.
    Keep Walking...

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Викай бетоновоза...!
    Как не се е сетил за машина за разточване?!?!

Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Страница 5 от 8 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •