Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 26 от 34 ПърваПърва ... 162425262728 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 251 до 260 от общо 336
    VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Аз изказах предположение без никаква научна подкрепа Досегашните ми супер скромни наблюдения ме водят до такъв извод.
    Очаквам топъл декември до 20-25-ти. Януари и февруари много корав студ, който със затихване да продължи до 15-20 март и тогава изведнъж да избухне пролетта. Повтарям, не влагам никакъв научен потенциал шанса ми да позная е може би колкото 3-ка от тотото.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Не знам има ли закономерност или не но преди тридесет години в Бургас все още можеха да се видят преспи и изобщо сняг.За мой късмет последната голяма зима беше когато влязох в казармата 94-95.Оттогава до днес зимата по нашите ширини изглежда все повече като мираж.От тениските с къс ръкав минаваме направо на зимни якета- за кратко.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Не знам има ли закономерност или не но преди тридесет години в Бургас все още можеха да се видят преспи и изобщо сняг.За мой късмет последната голяма зима беше когато влязох в казармата 94-95.Оттогава до днес зимата по нашите ширини изглежда все повече като мираж.От тениските с къс ръкав минаваме направо на зимни якета- за кратко.
    Ха Ха .Това- бат тянко ,да вземеш да го промениш.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Специално за климата и флуктуациите му в дадена точка на планетата най-вероятно НИКОГА НЯМА ДА МОЖЕМ ДА ГИ ПРОГНОЗИРАМЕ, дори и да наблъскаме МТО станции на всеки 100 метра по цялата планета, защото има един така наречен ЕФЕКТ НА ПЕПЕРУДАТА. Накратко той гласи, че ако една пеперуда размаха крила в някоя ЧУВСТВИТЕЛНА ТОЧКА от планетата, то това може да доведе до УРАГАН след 2-3 седмици на 10 000 километра от тази точка. Е как тогава да го прогнозираме този ураган?

Защо това с пеперудата е възможно? Ами защото има чувствителни точки, при които нищожно въздействие предизвиква големи последици. Например метална сачма, сложена на ръба на един подострен нож. Нищожен повей на вятъра, нищожно трепване на ръката или дори случайна флуктуация на някоя молекула в ръба на острието и в самата сачма ще предизвика падане на сачмата или от ляво, или от дясно на ножа. Микро сила, микро маса или микро движение може да предизвиква движението на огромни маси или отделянето на огромни енергии. Такива са причинно-следствените връзки и ние няма как предварително да ги изчислим, което означава, че НЕ МОЖЕМ ДА ГИ ПРОГНОЗИРАМЕ.

Специално климатичните условия над даден регион много често зависят от такива чувствителни точки. Зависят например от океанските течения, при които ако се случи сблъскване на два потока вода с различна температура, на границата на сблъсъка възникват турболенции, които например могат да зависят от релефа на дъното и в частност от една единствена скала, камък или риба, намираща се или не в чувствителната точка. Сблъскват се въздушни потоци, при които също възникват турболенции, силата и посоката на които може да се определи от една единствена птица или самолет, прелетял през чувствителната точка.

Та толкова по прогнозирането на климата. Случайностите (нещата, които не ги знаем) винаги ще бъдат пречка за точното прогнозиране, което означава, че много често ще бъдем изненадвани в нашите очаквания (ние и метеоролозите).

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Преди години, под напора на общественото мнение, че Любка Локумчева само ги лъже, метереолог излезе на екран и обясни с какъв процент вероятност се правят 3 5 7 дневни, месечни и годишни прогнози. Почти никой не се замисля за вероятности, а още по-малко на какви данни се базират. Няой изръсва ”зимата ще бъде топла” и след това всички заедно ” Ъъъ..., пак ни излъгаха. Обещаха топла зима, а студа ни размаза.” Биг брадър е навсякъде...

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    В Бургас бурен вятър със силни пориви .В Сливенско има ли вече вдигнати капаци?

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Колеги, връзвайте капаците. Аз съм на баиру и мноо дуа.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Ние, пчеларите, сме малко като циганите-катунари се оказа!!..."Дъжд да вали, сняг да вали - лошо време да няма само!" - казал Манго, че да не му издуха вятърът палатката!

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Днеска вятьра ми отнесе навеса на терасата. Поликарбоната замина, остана само рамката.
    "Десет грама практика са повече от тонове теория".

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Понеже и аз съм на баиру и една година ги гоних по него съм им хакнал отгоре по един бордюр.Ама дали е помогнало ще видя идната седмица.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Страница 26 от 34 ПърваПърва ... 162425262728 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •