Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 87 ПърваПърва ... 234561454 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 861
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Щях да спирам ,но да ме извини колегата ,ще използвам неговите дописани думи.Не е постижение ,защото всички си мислехме за мирен преход .Няма такова нещо ,промените са повече от революционни.Същите са били и след турското робство и след 1944г.Нещастието на България е ,че за 100 г.три пъти почва от нулата.
    Да, всяка смяна на системата е революция. И слава Богу прехода наистина беше мирен. Само че попрочети малко какво е постигнала България за 25г след освобождението от турците и за 25 г след 44г и какво постигна сега за 25г и ще ти се доплаче!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Жалко ,че младите четат такива дивотии и им вярват.Много ни давали пък като изчистваха сметките след СИВ се оказа че ни дължат 400 000 000 долара.

а къде са тия 400 000 000 ?
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Да, всяка смяна на системата е революция. И слава Богу прехода наистина беше мирен. Само че попрочети малко какво е постигнала България за 25г след освобождението от турците и за 25 г след 44г и какво постигна сега за 25г и ще ти се доплаче!
    ДА да ,едното съм го чел другото съм го видял. Прехода бил мирен ,да сещам се за Чили.Там ги искараха на стадиона и прехода мина бързо.Чел ли си къде са сега.Хайде карай ,нито аз ще те убедя ,нито ти мен.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    а къде са тия 400 000 000 ?
    Ако питаш от къде -това е от неплащане на получена стока.Консервените фабрики първи изгоряха ,защото останаха без оборотни средства.Ако питаш какво е станало с тях -естествено не са ни ги превели.Дадоха ни някакви резервни части за армията и това беше.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Аз съм по-малък и това ми дава възможност да не съм предубеден и да погледна обективно. Завода на Итонг в София работи от 70-80-та (не помня точната година)!!! Бил съм в завода и да ти кажа...почти всичко е спомен от соца. Завода е купен на цената на халвата и никои не може да ми каже, че е бил неефективен, че нямало пазар и т.н. Само автоклавите струват повече от платената цена. ГОТОВ ЗАВОД - идват и започват да произвеждат без да вложат и една стотинка.
    АЕЦ-а си е наш, но трябваше на дълго да пиша за енергетиката.
    Циментовия завод в Девня, ако ми кажеш какво му беше лошото...след над 20 години го модернизираха...ама малко...
    Агрополихим - Чак сега го модернизират, но имаш ли на идея колко такива завода в света имат ЖП линия и пристанище? А за вредните газове...не ми се мисли, че знам колко често сменят филтрите.
    Тука си имахме едно консервна фабрика - само земята без сградите е струвала в ПЪТИ повече от платеното.
    Ако БТК го бяха продали за скраб, щяха да вземат повече. Това са милиони от такси пренос на информация, всичките мобилни оператори и интернет доставчици зависеха от тази компания, 100% монопол. Кой луд продава 100% монопол
    Енергото - ? И то неефективно?!? Сигурно 100% монопол е бил неефективен...
    Тецовете?
    Мините?
    Стотици преработвателни предприятия...
    Корабостроене
    Онези малки заводчета за боя? - Подарили са ги
    Топлоцентралите?
    Фабриките за дървени плоскости и мебели - питай колегите дърводелци.
    Завода за CD-та
    ВАМО - струговете струваха повече http://vbox7.com/play:b5f1a751
    ЕЛПРОМ - http://eldominvest.com/
    Радиозавод Варна - погледни задължително - http://petel.bg/Da-si-pripomnim-za-r...-Varna-__63079
    Завод Метал - патрони за врати
    Оръжейни заводи
    ИХА
    Химпроект
    Балканкар
    Каолин?
    Текстила?
    Пивоварните?

В България много рядко има нормални инвестиции, масово се е инвестирало на черна поляна. Тоест, инвестират с цел да купят завода и да го затворят, защото е конкурент и/или защото искат да вземат техниката, но затварят завода.
    Скапаха земеделието и си изкупуват земята на стотинки. Погледни една карта на почвите в Европа и после една на реките. Хората се чудят как да поливат, а ние тука ще се издавим. Баба ми казва така: "На нивата няма два камъка орех да си счукаш"

Съгласен съм, че е имало много неефективни производства, но масовия случай е да се продават работещи или апетитни заводи. По-скоро трябва да намерим кои са неефективните, че са по-малко и по-лесно ще ги изброим.
    Най-важното е обективно да погледнем историята и да се учим от нея. Историята трябва да отразява истината, а не какво на нас ни се иска или какво е изгодно да се говори.

Темата е много интересна и дано да се запази добрия тон и лафчето!
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    Костадин Чакъров: Не се ебавайте с Русия!

От всички 2 200 предприятия с национално значение и 1 500 предприятия с междуокръжно значение, днес функционират едва 8 процента. А в същото време стопанската история показва, че дори по време на война загиват около 50 процента от активите на икономиката.
    Обобщено казано, не България беше 16-а република на Съюза, а Тодор Живков превърна огромния Съветски съюз в колония на малка България. Това е истината за просперитета на България по време на социализма. Ще завърша с една кратка, но „високоинтелектуална” и „съдържателна” фраза, обърната към държавниците ни: „Не се ебавайте с Русия!”http://www.blitz.bg/news/article/374568
    Колонизирането на Съветския съюз от България не беше почувствано от повечето Българи.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Borislav aleksandrov, Трудно ми е да те цитирам или грешката е моя?

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Колонизирането на Съветския съюз от България не беше почувствано от повечето Българи.
    Бъркаш. Икономиката ни в ” най-силните години” се крепеше предимно на дотации от суровини пристигащи от СССР. Имах възможност да разговарям с хора от външнотърговски предприятия и отдел планиране към министерски съвет и повярвай ми това което се проповядва официално е страшна мъгла. Военната ни индустрия и ембарговите зони е друг пожар, добре потушен. Замислете се какви суровини имаме и вижте списъка от заводи на Дамян, а той въобще не е пълен. Някой знае ли колко суровини сме реекспортирали по така нареченото ” второ направление” официално и неофициално. Пропагандата е велико нещо! Знаем ”това което трябва”, а реалността е....(тука се псува).

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Доро утро.
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Тука ми се губи словореда.Кой кого е колонизирал?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Аз съм по-малък и това ми дава възможност да не съм предубеден и да погледна обективно.

Дамянов ,така си учил ,така си чувал и няма начин да имаш друго мнение.Да напомня ,че една система фалира.Една империя фалира.Фалира СИВ.Фалира България /справка : Жан Виденов / ,а ти не вярваш ,че заводите са фалирали. Е ,да някои може да са умишлено фалирани ,защото другарите трябваше да си подсигурят бъдещето. Незнам аз предубеден ли съм или не съм ,от гледна точка финансови възможности за мен няма голяма разлика от преди и сега.За другите възможности просто не може да става сравнение. Още нещо -аз съм патриот ,но не от тези ,които мразят Турция а обичат Русия.Аз обичам само България.

Страница 4 от 87 ПърваПърва ... 234561454 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •