Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 17 от 35 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 161 до 170 от общо 347
    Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от vlado 9 Виж публикацията
    Горе-долу какво количество?Онзи ден слагах на няколко сем.но пакетите от 2.5 кг ги разделих на две и ги разплесках върху стреч фолйо около 1-1.5 см дебелина.Сложих ги с фолйото отгоре,има ли опасност да се разтече ?
    Работя с хранителни наставки с височина 70 мм. Един пакет от 2.5 кг. се слага без никакви проблеми. Блокът от 15 кг. го режа обикновено на 5 или 6 порции, т.е. по 2.5 или 3 кг. Целта е да се сложи бързо и удобно, а не както в авторския клип на уважаемия модератор.
    Working....

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Специално ще си правим надставки, защото трябват немски питки върху рамките, иначе пчелите ще умрат...от скука. Ами аз пък искам над рамките да има място за пушалка, четка, рамкоповдигач, табуретка, бутилка 3литра сливова отлежала и 200-300гр филе "Елена", а между рамките искам вътрешна хранилка, че да си държа цигарите там. Ум умува, ум царува, ум патки пасе!
    Съжалявам колеги, но нямам пари за немски питки и пак ще ги зимувам на суха захар в хранилките. Който има пари и няма какво да ги прави, нека ги дари на търговския представител, че горкия умря от глад и орева форуми и фейсбуци.
    Вижте колко от ГОЛЕМИТЕ пчелари с по 10 000-100 000 кошера използват немски питки и няма какво повече да говорим. Горките и те к'ът мен пари и акъл нямат за немска захар.
    А клипа е случайно намерен в youtube, но...какво да му обясняваш...
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Наблюдател
    Регистриран
    08.02.2015
    Пчеларски район
    с.Бресте, общ. Червен бряг, обл. Плевенска
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Първо кошерите не са пригодени за поставяне на питки - разстоянието между горните летви на рамките и „таванката“ е много малко и не вярвам тя да ляга плътно върху кошера което е предпоставка за нападение в случай че има благоприятно време за това и второ поставянето на питки трябва да става максимално бързо, а не пчелите да се „опушват“ и „смитат“ неколкократно само за това че слагащия питките си чеше езика.....
    Ето това е отговор! Благодаря!
    От моята ниска камбанариика и аз прецених, че много се мота, но за разстоянието не видях. Доста глупости изтърси тоя за 2 минути клип. Аз съм с фарари и разстоянието също е доста малко - около 1,5 см., трябва да го мерна хубаво, че нямам такива надставки като на г-н ВанХанегем. Явно ще изобретявам нещо за другата зима.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от XAHKPYM Виж публикацията
    Ето това е отговор! Благодаря!
    От моята ниска камбанариика и аз прецених, че много се мота, но за разстоянието не видях. Доста глупости изтърси тоя за 2 минути клип. Аз съм с фарари и разстоянието също е доста малко - около 1,5 см., трябва да го мерна хубаво, че нямам такива надставки като на г-н ВанХанегем. Явно ще изобретявам нещо за другата зима.
    Сложи празен магазин (фараров корпус)ако имаш на склад, той също може да играе роля на хранителна наставка.
    Working....

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Най-добрият вариант(според мен) е това -> http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=1438
    Или си го правиш сам или си го поръчваш. Не е реклама, просто на черното няма да кажа бяло. А и производителя не ми е фен и съм безпристрастен.

Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Защо ми изтри поста? Щом знаеш, кажи за какво служи "това", нека и други да научат.
    Working....

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Най-добрият вариант(според мен) е това -> http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=1438
    Или си го правиш сам или си го поръчваш. Не е реклама, просто на черното няма да кажа бяло. А и производителя не ми е фен и съм безпристрастен.
    Целта на подхранването с питки не е ли те да бъдат „на една ръка разстояние“, а не да се слагат чак в хранилките (при евентуално застудяване пчелите как ще стигнат до тях)?
    Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 16.11.2015 в 23:43. Причина: грешен цитат

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem Виж публикацията
    Защо ми изтри поста? Щом знаеш, кажи за какво служи "това", нека и други да научат.
    Извинявай, по рефлекс сигурно
    Изтрих го защото като 99% от постовете ти е заядливо.
    Ще се отнасям с теб точно така както ти с мен и колегите.
    Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Целта на подхранването с питки не е ли те да бъдат „на една ръка разстояние“, а не да се слагат чак в хранилките (при евентуално застудяване пчелите как ще стигнат до тях)?
    Работя с топлата хранилка от много години. В нея не се поставят питки и затова ползвам хранителна наставка. Питката се поставя непосредствено над гнездото. Дамянов пак може да изтрие поста ми, но е очевидно некомпетентен по отношение храненето със суха захар, а за ролята на топлата хранилка като част от една технология...хал хабер си няма!
    Working....

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Поправих ти мнението, защото при цитирането беше изтрил "["

Идеи много, а дали работят и как...е друг въпрос.
    А съдник на технологията е баба зима и след това банковата сметка.
    Явно намират начин да се качат горе, а мед по питите имаха за още 2 зими (като миналата).
    Ърнест Хемингуей

Страница 17 от 35 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •