Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 157 от 677 ПърваПърва ... 57107147155156157158159167207257657 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,561 до 1,570 от общо 6768
    Автор
    Регистриран
    20.06.2015
    Откъде си купувате рояци и пчелни майки във Монтана .Чух за някакъв човек от село Ерден че той продавал ?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Последните дни пчелите бяха спрели да носят прашец, днес пак луднали и нанасят все едно идва пролетта.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Започвам да се притеснявам за запасите при това топло време, по дъната има разпечатка а крайните пити на някои кошери вече са празни. Уж бях оставил повече мед, но няма да мине без хранене. Не ми се рови да гледам за пило, но няма да се учудя ако пак са почнали.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Споко!Пчелите си подреждат запасите,както им е удобно.А пилото,щеш не щеш си започва след 40-50 дена.Да възможно е някои семейства да не го спрат,но колкото да подържат топлиния център на кълбото.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Започвам да се притеснявам за запасите при това топло време, по дъната има разпечатка а крайните пити на някои кошери вече са празни. Уж бях оставил повече мед, но няма да мине без хранене. Не ми се рови да гледам за пило, но няма да се учудя ако пак са почнали.
    Мое мнение–притеснявай се за тези които са захапали крайните пити и са ги изпапали .Пилото изяжда повечкото мед,оставен от теб.При мен не са престанали да имат пило– може да е колкото еднолевова монета ,но продължават.Миналата събота имаха на по 2–3 пити запечатано пило от двете страни ,колкото една филия хляб.Сложих им по 2 пити мед в края,че знам ли ,както е пролет ,може да стане и Сибирски студ .За всеки случай ,тестото е готово ,че медови те рамки почти свършиха .Притесненията остави за неподготвените,ти не си от тях.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Да, притеснявам не е точната дума, просто ще имам едно наум за някой кошери. По принцип бях решил тази зима да не храня, но няма да стане.
    Не знам какво е положението в 1вия корпус, но предполагам са вдигнали всичко над кълбото ако има мед там е съвсем малко.

Аз пък в неделя местих десетина кошера. Двама човека едвам ги вдигахме, та не се притеснявам изобщо.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Ник,на късните майки ли крайните пити са изпразнени?

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Не зная как е при теб,но при мен ,вече 18 дена,температурата е над 20 градуса .Аз също мислех да не храня тази зима ,но........ мишката мислила,котката разваляла .Всичко е пренесено при мен,при всички .Мислех си, че ще остане медец за пролетта и като ротирам да им служи за шапка,ама не стана моята.И все пак,не се притеснявай ,те си знаят по добре от нас,хомо сапиенс .

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Днеска минах из по големия пчелин и намерих две семейства нападнати, добре че ги открих навреме та успях да спася питите. Мислех да погледна дали има пило но бързо се отказах, дано по скоро се развали времето че може да стане и по лошо....

Страница 157 от 677 ПърваПърва ... 57107147155156157158159167207257657 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •