Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4220

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    Малко са я отървали рапицата.По коледа ,ще я жънат ама без необходимото опрашване ,ще разберат за какво иде реч
    Вярно са я отървали. При зърнопроизводителите, както и при пчеларите има пишман специалисти. Какво имам в предвид - орат, сеят, торят и мислят, че това е всичко до жътвата. Да ама не. Както казах има и такива пчелари.
    Може би се питате какво имам в предви - ще Ви дам пример.
    Днес пообиколих землището, в което пчеларствам и ми направи впечетление, че арендатора си знае работата т.е. неговата рапица навсякъде е зеленее няма наченки на цъфтене. Другите арендатори скоро може и да жънат. Сега се сещам, че преди две седмици гледах пръскачките му да сноват по блоковете с рапица и си мислех, че пръскат за гадове (инсекти), а то се оказа че пръскат, за да забавят развитието на растението.
    Въпреки, че въпросния арендатор си има ен на брой агрономи и специалисти по растителна защита, често съм го виждал с лъскавия джип, който сменя на две-три години по полето, за да следи нещата от близо.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цъфналото е хардал/синап/ плевел приличащ на рапицата и затова не може да се напръска защото ще унищожат и рапицата ,но при първите минусови температури ще измръзне.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Цъфналото е хардал/синап/ плевел приличащ на рапицата и затова не може да се напръска защото ще унищожат и рапицата ,но при първите минусови температури ще измръзне.
    Синапът, рапицата и слънчогледа са от сем. Кръстоцветни. Мед от представители на това семейство не се препоръчва за зимуване!

Потребител
    Регистриран
    15.06.2012
    В събота третирах пчелите с оксалова киселина.
    Използвам изпарител - по 2 гр. на кошер.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Зимата най-после дойде. Тази нощ температурите паднаха под нулата. Сутринта всичко беше бяло от слана. Сега през деня температурата е -2 градуса и тъй като няма слънце, по всичко изглежда, че така ще се задържи през целия ден. Валежи все още няма, но ако нещо все пак реши да завали, то това вече ще е сняг.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    В момента съм в Троян и пече яко
    На слънце е 27 на сянка колите са бели от слана

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    В Русе 8* Мрачно, но мъгла няма...
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •