Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 188 от 496 ПърваПърва ... 88138178186187188189190198238288 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,871 до 1,880 от общо 4956
    Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Не знам, кога и за кога си я чакал тази цена от "5,50", но такава цена(на едро, за букет) реално си я имаше през лятото - даваха я от Апи Мел - Раковски, дори имам познати взеха 6,00 за мед в който имаше и липа, но беше с малко под нормата(28-30% полен) да се класифицира за липа.
    Точно заради тях не си дадох меда на други.Взеха ми проба на 26-ти август и така и не се обадиха.В края на септемери три пъти звънях на Терзийски да го питам ще се появят ли и кога и не ми даде никакъв отговор,премяташе ме с някакво оправдание и накрая не знам не мога да ти кажа но ще дойде.По това време реших да се обадя на Оберон те ми заявиха 5.40,казах добре взимайте проби.Обещаха че след 10 работни дни ще ме потърсят за да уточним дата.Зачаках ги и тях.След месец се наложи аз да им се обадя,казаха ами тя цената вече падна........

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Как няма един свестен по нашия край... да им бера лайката...

Да вземем догодина да направим един кооператив 10-15 човека, да съберем три партиди - акация, липа и слънчоглед и да видим какво можем да направим с цената и сроковете за проби и изкупуване. Какво мислите? За Русенска област говоря, кой колкото има да дава, а общото количество да гоним от 5-10 а дай Боже и 20 тона. Като казвам да дава, имам предвид да заяви, че може да даде, да предостави проби и след договорките, да съберем меда на 2-3 сборни пункта.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Казвал съм го и друг път, ще го повторя пак

За продажба на мед има два най-походящи периода:
    През Юни - тогава големите западни фирми започват да си пълнят складовете.
    През целия Август западните фирми са във лятна почивка и търсене на практика няма.
    През Септември търговията се възобновява, но тогава всички пчелари са си извадили всичкия мед и тепърва започва да търси къде да го продаде. До преди това е изчаквал за да може да предложи по-голямо количество и да продаде всичко наведнъж.

През Февруари-Март- Април някои складове ЕВЕНТУАЛНО се изпразват и започват да изкупуват наново мед. Само че тогава всеки вече си е продал меда и предлагането не е голямо, съответно цените са по-високи от тези преди няколко месеца.

Който успее да издържи до тогава или ще успее да си продаде меда на малко по-висока цена, или ще трябва да почака началото на кампанията през новия сезон.

Естествено, когато човек държи една стока на склад и чака, трябва да има впредвид инфлацията, складовите разходи и с ккакво количество оборотни средства разполага. Какво като бай Иван дочака да си продаде меда със 0,20лв по-скъпо, като основите,които трябва да си купи са вече със 0,40лв в повече?
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Автор
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    община Белоградчик
    Миналата година по това време , положението е било същото. Справка пост 933

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    С риск да ме обвинят в какво ли не...

Преди малко се прибрах от Варна където имах среща със собственика на една варненска фирма изкупуваща мед та от дума на дума естествено питах и за цената на меда и купува ли (макар че нямам мед за продаване но доста колеги търсят пазар) той ми отговори следното:
    - В петък се прибрах от Украйна там купих 200 тона на 2 евро имаше немски представители който купуваха между 1 000-5000 тона. Добива на Украйна е 50-60 000 тона мед които не се различава по нищо от нашия. В момента не купувам и няма да купувам мед скоро. При тия цени в Украйна ако започна да купувам и тук не виждам как ще дам повече от 4,40 до 4,70 лв. за кг. Които дал на 5,20 лв. - дал, които не е - трябва се моли да забранят украйнския внос в ЕС....
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията

....
    Е кой да те обвини бе, ти ще кажеш, че си отвчера у форума. Казваш нещата които знаеш и каквито са си и това е. Пък и ти най-често си повтарял тука, че всеки си има глава на раменете.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията

Преди малко се прибрах от Варна където имах среща със собственика на една варненска фирма изкупуваща мед та от дума на дума естествено питах и за цената на меда и купува ли (макар че нямам мед за продаване но доста колеги търсят пазар) той ми отговори следното:
    - В петък се прибрах от Украйна там купих 200 тона на 2 евро имаше немски представители който купуваха между 1 000-5000 тона. Добива на Украйна е 50-60 000 тона мед които не се различава по нищо от нашия. В момента не купувам и няма да купувам мед скоро. При тия цени в Украйна ако започна да купувам и тук не виждам как ще дам повече от 4,40 до 4,70 лв. за кг. Които дал на 5,20 лв. дал които не е трябва се моли да забранят украйнския внос в ЕС....
    Аз продължавам да не мога да разбера:
    1. Тези количества украински мед безмитно ли влизат в евросъюза?
    2. Ако има мито, колко е то?
    3. Ако няма мито, то кой е разрешил това?
    4. Ако няма мито за какво количество е разрешението ( квотата ) и за колко години?

Отново предлагам да се обърнем по тези въпроси към Мария Габриел и ако конфедерацията не и представлява интерес да го направи то ще го направя АЗ лично. Нека Матеев каже дали ще пусне запитване от името на конфедерацията, а междувременно ако някой ми даде някакъв мейл на който мога да пусна това запитване ще съм благодарен.
    Аз не мога да разбера какво е това малоумие от страна на евросъюза. Да се харчат пари за подпомагане на пчеларството през разни програми, да се харчат за лекарства кошери, майки, отводки научни изследвания и т.н в целия европейски съюз и след това изкуствено да се създават условия да се срине цената на меда в цяла европа. ТОВА Е УЛТРА МАЛОУМИЕ. Ами щом е така значи който не е взел пари за подпомагане е пълен глупак, този който ги е взел и ползвал по предназначение също е глупак, а само открадналите ги са направили добре. Та за какво ми е подпомагане ако не мога да си продам продукцията?
    Искам да попитам и Мария Габриел дали украинците ще поемат опрашването в цяла европа или ще сме нужни и ние?

Автор
    Регистриран
    09.10.2010
    Пчеларски район
    1. общ. Левски и 2. общ. Роман
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Аз продължавам да не мога да разбера:
    1. Тези количества украински мед безмитно ли влизат в евросъюза?
    2. Ако има мито, колко е то?
    3. Ако няма мито, то кой е разрешил това?
    4. Ако няма мито за какво количество е разрешението ( квотата ) и за колко години?

Отново предлагам да се обърнем по тези въпроси към Мария Габриел и ако конфедерацията не и представлява интерес да го направи то ще го направя АЗ лично. Нека Матеев каже дали ще пусне запитване от името на конфедерацията, а междувременно ако някой ми даде някакъв мейл на който мога да пусна това запитване ще съм благодарен.
    Аз не мога да разбера какво е това малоумие от страна на евросъюза. Да се харчат пари за подпомагане на пчеларството през разни програми, да се харчат за лекарства кошери, майки, отводки научни изследвания и т.н в целия европейски съюз и след това изкуствено да се създават условия да се срине цената на меда в цяла европа. ТОВА Е УЛТРА МАЛОУМИЕ. Ами щом е така значи който не е взел пари за подпомагане е пълен глупак, този който ги е взел и ползвал по предназначение също е глупак, а само открадналите ги са направили добре. Та за какво ми е подпомагане ако не мога да си продам продукцията?
    Искам да попитам и Мария Габриел дали украинците ще поемат опрашването в цяла европа или ще сме нужни и ние?
    http://www.mariya-gabriel.eu/biography-mg.php
    Предпочитам да пия от извора.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    ...Отново предлагам да се обърнем по тези въпроси към Мария Габриел и ако конфедерацията не и представлява интерес да го направи то ще го направя АЗ лично. Нека Матеев каже дали ще пусне запитване от името на конфедерацията, а междувременно ако някой ми даде някакъв мейл на който мога да пусна това запитване ще съм благодарен.....
    Аз лично в понеделник попитах висши служители от дирекция "Животновъдство" в МЗХ дали са наясно, че в момента пчеларския сектор е в криза поради срива на изкупните цени. Те казаха, че са наясно, и дотам. За останалото просто вдигат рамене и нищо повече ......

Относно писмото до Мария Габриел - ако си направиш труда да го напишеш и да формулираш по-точно въпросите си, аз поемам ангажимент да го изпратя на Мария Габриел от името на КБП, подписано с истински и с електронен подпис. Дори ще го публикувам на форума.

Аз лично тези дни не съм в състояние да мисля за каквото и да било друго. Буквално в много кратки срокове от няколко дена трябва да работя по:
    1. Текстове от новата Наредба 15 - да ви опиша колко безнадеждна е ситуацията и как един или друг участник в работната група бойкотира едно или друго разумно предложение.
    2. Подробни текстове по новата НПП 2017-2019, срока за които вече изтече, но ми дадоха отсрочка до края на седмицата.
    3. Организация на поне 10 различни спешни задачи във връзка с БПРА, сроковете на които изтичат в края на месеца, а работата е за поне 3 месеца време.

Просто напоследък съм луднал от работа (в полза на пчеларите) и през форума минавам само по няколко минути на ден колкото да се разведря.

Автор
    Регистриран
    31.03.2015
    Пчеларски район
    плевен
    До всички триещи различното мнение изразено в този форум. Случи ми се за втори път . Сигурно ДИНЕВ ще излезе прав за Вас. Ще се опитам да повторя написаното от мен тази сутрин.С извинение за израза -бърборковците, се обръщам към Вас по малко да приказваме и да почнем да действаме.Преди няколко седмици бях в немилост , че пуснах информация , че цената на мед започва да пада.А сега когато се срива цената ,какво ще правим ,още ли ще бърборим? Предложението ми е да разровим европейските форуми за гаврата с украинския мед. Те пострадаха повече от нас.

Страница 188 от 496 ПърваПърва ... 88138178186187188189190198238288 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 13 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 13 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •