Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1063

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    08.02.2015
    Пчеларски район
    с.Бресте, общ. Червен бряг, обл. Плевенска
    В събота третирах с ОК чрез накапване с 1:1 сироп и 3,5 гр. ОК на 100ml разтвор. След 24 часа проверих таблите на 3 кошера. Не видях никакъв паднал акар. Знам, че повечето трябва да паднат след 3 ден, но би трябвало и сега да има някой брой. В противовес на това пък имаше подмор на пчели от 6 до към 25 на кошер. Предния ден нямаше толкова мъртви пчели, а и почистих преди накапването. Дали има място за притеснения или винаги при третиране с ОК се наблюдава някакво количество мъртви пчели?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от XAHKPYM Виж публикацията
    В събота третирах с ОК чрез накапване с 1:1 сироп и 3,5 гр. ОК на 100ml разтвор. След 24 часа проверих таблите на 3 кошера. Не видях никакъв паднал акар. Знам, че повечето трябва да паднат след 3 ден, но би трябвало и сега да има някой брой. В противовес на това пък имаше подмор на пчели от 6 до към 25 на кошер. Предния ден нямаше толкова мъртви пчели, а и почистих преди накапването. Дали има място за притеснения или винаги при третиране с ОК се наблюдава някакво количество мъртви пчели?
    И при мен имаше по 20-30 пчели след 24 часа, но след това никакъв подмор. За ОК е хубаво да не си я купил разфасована в плик, аз така купувах миналата година и нямаше никакъв ефект.

Потребител
    Регистриран
    25.08.2011
    Nik_mq а в каква опаковка е добре да бъде, защото аз два пъти купувах по един кг и двата пъти ми я пращат в найлонов плик ? Питам защото ми предстои третиране тия дни - ще третирам с пакета от тази година -вакумиран найлонов плик доставен ми от ВАКИ-ХИМ" ООД гр. Пловдив.

Наблюдател
    Регистриран
    08.02.2015
    Пчеларски район
    с.Бресте, общ. Червен бряг, обл. Плевенска
    Ееее, точно така я взех - в пликче 100гр. Какво нередно има когато е в пликче? За 11 кошера нямаше смисъл от повече. Направих 500 ml разтвор и 17 гр. ОК. Стоеше леко влажна. Взех я от магазина до Централна гара, като си мисля, че там се пазарува яко и стоката е що годе качествена. Като има подмор на пчели дано има и на акари Малко черен хумор.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Миналата година купувах в пликче от по 100гр. и не падна нищо след третирането, после няколко приятели си купихме 1кг. туба и имаше ефект. В това пликче не знаеш какво има как е съхранявано и до кога е годно. И аз сега питах на 2 места за ОК и я продават в пликове за това не си купих а моята свърши. meho сподели дали има ефект от вакумираната.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Аз поръчвам от тук http://www.valerus-bg.com/index_bg.php и нямам проблеми. Винаги действа.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    Аз поръчвам от тук http://www.valerus-bg.com/index_bg.php и нямам проблеми. Винаги действа.
    И аз от Валерус си взех миналата есен 1 кг. Опаковката е пвц бутилка с хубаво затваряне. Пише на нея трайност до Май 2016, но мисля да си я ползвам и след това. Ако някой все още има нужда от ОК за района на София и няма, мога да му дам да си третира кошерите.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    И аз от Валерус си взех миналата есен 1 кг. Опаковката е пвц бутилка с хубаво затваряне. Пише на нея трайност до Май 2016, но мисля да си я ползвам и след това. Ако някой все още има нужда от ОК за района на София и няма, мога да му дам да си третира кошерите.
    И моята е същата, беше същата.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •