Е надявам се че няма изненадани от развитието ЕС - Украйна??? Нещата там отдавна са на политическа основа и евроземеделците отдавна са наясно какво ги чака. Следователно Бг пчеларите като най -интелигентните сред Бг земеделците също трябва да им е ясно всичко и то отдавна, в противен случай наистина съм силно учуден! Преди години и някъде напред из темите съм споменавал и Беларус. Пак да вметна - територия два пъти по-голяма от България, само равнина, половината гори и блата. Процъфтяващо селско стопанство, внимание - ГОСТ се спазва! - качество и натурални продукти. Лукашенко е достатъчно хитър да танцува между два стола и напоследък някои европолитици се опитват да го гъделичкат... Т.е. европазарът за нас ще става все по-труден. Това с арабския пазар е така, само че за там трябва качество, потенциал за количество и заобикаляне на Турция. Плюс и някои други специфики, с които далеч не всички родни търговци са наясно /или се съобразяват/ и затова малко хора се пробват натам...
Местния пазар! - само на това може да стъпва здраво нашето пчеларство и това е база и тил и фундамент и кой както иска тъй да го нарича. И там само с високи цени на буркан мед няма да стане, има много неща които се правят и могат да бъдат направени и сме ги говорили във форума надълго и широко, вкл. и г-н Матеев най-много. Даже аз мисля, че Администраторът е редно да отдели една тема, нещо от рода "Бг пчеларство и Бг пазар", щото тука в пълнежа умните неща изчезват.
П.п. А, това за Чернобил - само ние тук още си ги приказваме тия приказки, хората гледат напред.

Цитат