Е то не е цицка като цицка че да я пускат.
Когато студентите протестират, полицаите ги бият. Сега кой ще бие полицаите?
Клиент в сексшоп.
- Да имате случайно надуваеми кметове или общински съветници...?
Мъж към жена:
- Тази вечер ще ти изям всичко.
- Има само скумрия алангле с доматен сос.
- Май не ме разбра.
- Не, май ти не ме разбра.
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
- Aло, Иван Петров?
- Да, кажете?
- От НАП се обаждаме. Не сте си платил данъка.
- Как разбрахте?
- Това ни е работата.
- Та кой ви плаща за подобна работа?
- Вие. С данъка си.
- Ъ? Аз ви плащам да ме следите дали ви плащам?
- Точно така.
- Защо да ви плащам тогава?
- Защото в противен случай ще Ви пратим полиция да Ви отведе в затвора!
- Кой им плаща за това?
- Вие. С данъка си.
- Ъ!? Да видим дали правилно съм разбрал - аз ви плащам заплата, за да ме следите дали ви плащам заплата, плащам и заплата на полицията и на затвора, за да ме приберат, ако не плащам вашата и тяхната заплата?!?!
- Точно така. Това се нарича "държава". Не можем без нея.
- Искате да кажете, че вие не можете без нея, тоест без мен?
- Не, не. Всички не можем без нея. Живеем в общество все пак. Всеки си има права и задължения и когато някой не си изпълнява задълженията, друг следи за това. Ето, ние Ви се обадихме, за да си платите данъка. Ако ние не си изпълняваме задълженията, Ваш дълг е да ни се обадите и да изисквате да си ги свършим.
- Ако не следите дали си плащам данъка, тоест дали ви плащам заплатата, аз трябва да изискам от вас да си свършите работата - тоест да ми се обадите да си платя данъка, тоест да ви платя заплатата, за да можете да следите дали ви плащам заплатата?
- Точно така. Така функционира системата.
- Та кой би измислил толкова безумна система?
- Ами всички заедно сме я измислили - Вие, ние, полицаите и затвора. Това се нарича "демокрация".
- Тоест ние четиримата сме решили аз да плащам заплатата на вас тримата, за да ме следите/санкционирате ако не го правя?
- Точно така.
- Но аз съм против това.
- Тези неща ги решаваме заедно - живеем в държава и в демокрация. Ние сме трима. Повече от Вас сме. Следователно така сме решили всички заедно.
- ?!?!
Взето от: http://modelistika.com/showpost.php?...&postcount=384
Поста на s3s3s3 ми напомни за следното:
Към този абсурд хората са водени постепенно. Бързо не е възможно. Ако стане бързо, то дори един слабо развит човек ще успее да види налудничавостта на това, което става.
Само си представете каква парадоксална ситуация: в един прекрасен ден вие, както обикновено сте решили да отидете при своята ябълка и да си откъснете плод. Правите крачка навън от дома си по посока на ябълката и виждате редица от хора.
— Кой си ти? — питате вие човека, който е най-близо до вас.
— Аз съм продавачът на ябълки, — отговаря човека.
— А тези зад тебе кои са? — продължавате да се чудите вие и чувате отговор:
— Зад мене е човекът, който докарва ябълките в моя магазин, след него е онзи, който ги бере от дървото, а около всички нас виждаш хора в чистички костюми — това са тези, които записват, колко ябълки ще минат през нас.
— Да не сте откачили, хора? — възмущавате се вие. — Защо се занимавате с безсмислени работи? Кой ще ви каже благодаря за такава безсмислица?
А в отговор:
— Ти ще ни кажеш благодаря, ще плащаш на всички ни пари, а с тези пари, ние също ще си купим ябълки.
— Откъде ще ви взема толкова пари?
— Ами иди при съседа до крушата — там има свободно място за отчетник. Заеми го, ще получаваш пари, ще ни плащаш и ще ядеш ябълки когато си поискаш.
Пълен абсурд ще кажете, шизофрения. Разбира се, че е абсурд, разбира се, че е шизофрения. Но подобно нещо се случва с нас.
пълен текст тук http://chitanka.info/text/1674/14
Неоспорими доказателства за глобалното затопляне:
12191791_456652784518651_7824744861161440700_n.jpg
Шофьор минава на червено и моментално е спрян от катаджия.
- Книжката, ако обичате.
- Нямам – взеха ми я за шофиране в нетрезво състояние.
- Талона на колата?
- Вижте, колата не е моя, а собственикът, който ми я зае, не ми даде талона.
- Кой собственика?
- Не го познавам, но трупът му е в багажника…
Катаджията, уплашен, веднага виква подкрепления, които обграждат спряната кола както по филмите. Шефът на полицията се приближава. Шофьорът му подава книжката си и талона на колата си, отваря багажника – няма труп. Шефът в недоумение пита:
- Не разбирам, моят колега каза, че нямате книжка, колата е открадната и има труп в багажника!
- Ами! Не му вярвайте! Той още малко ще каже и че съм минал на червено…
Понеже вече ми писна от тая цена на меда искам да разкажа нещо за разведряване.
Един дядо го извадил край пътя да се облекчи.Ама точно тогава покрай него минали две моми.Те за да не го притеснят решили да го позаобиколят.Но дядото ги видял и им извикал: - А минавайте,минавайте я го държа зверо!
Бай Мито рода на един демократично избран кмет го изкара край пътя за по лесно.Колегата му вика:-Ко стаа бе не можеш да го намериш ли?-Ааа,не изкарах ги и трите и сега ги пробвам кое ще пусне.
Един малчуган стои на една опашка, зад един дядо.Ама стария нещо го бутнал.И малкия му вика:
-Ей наборе не се бутай бе!
Стария:-Какъв набор съм ти аз?Не виждаш ли, че съм на 80 години?
Малкия:-На тебе става ли ти-не ти става.И на мене не ми става.Еми значи сме набори!
Като не ми отърва изкупната цена на медеца ще гледам деца!
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Седят си двама пчелари в кръчмата и се надлъгват. Кой е по, по, най. Като се убедили , че на пчеларска тема не си отстъпват, продължили с волна програма.
-Не знам друго , но сватбата на брат ми беше най-голямата.-казал единия.
-Е-е-и.. най-голямата-а..?! - отговорил другият.
-Ако щеш вярвай , но само лютия пипер за супата беше 100кила.
Позамислил се другият, па рекъл:
А ти да знаеш каква краставица се роди в моята градина? Насадих едно семенце до оградата и взе, че поникна и върза една краставица. Качи се на оградата , от там прескочи на пътя. И като тръгна по пътя...
-Чакай , чакай къде тръгна по пътя, тая краставица?-спрял го първия.
-Как къде? Или намали от пипера или направо у вас при жена ти отива!-отвърнал втория.
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))