Понеже видях, че има още време да се обсъжда новия програмен период, а днес имах възмоността да ядосъм тия от РА искам да дам няколко предложения или по скоро корекции.
1.Имам регистрирани примерно 100 кошера, но искам да кандидатствам за лекарства само за 50 понеже искам да третирам останалите 50 кошера с друго лекарство, което не е в списъка спуснат от ДФЗ. Мога ли в случая да кандидатствам само за лекарства за 50 кошера?
2.Искам да кандидатствам за лекарства за 50 кошера само за пролетно третиране, но примерно искам да третирам 25 кошера с едно лекарство, а другите 25 кошера с друго лекарсто, за да сръвня действието на различните лекарства. В случая всеки кошер ще е третиран само по 1 път, но с различни лекарства. Защото днес ми обясниха, че всичките кошери задалжително трябва да са третирани само с едно и също лекарство, а аз исках да заложа на различни лекарства.
3. Искам да кандидатствам за физико-химичен анализ на пчелния мед, но съм намерил акредитирана лаборатория, която ще ми направи анализа на по ниски цени от лимитните цени на ДФЗ. Мога ли да напиша тези по ниските цени? Като заявя тези по ниски цени ще останат повече пари за другите кандидати защото според мен ако заявя цени, според пуснатите от ДФЗ, а после направя анализа на по ниски цени излиза, че съм ощетил фонда и някаде е останала разликата неизползвана.