Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Имам следният проблем: в долният десен ъгъл на екрана, където е прозорето "Frends Online" вътре никовете, които са изписани на кирилица не се четат, а излизат само въпросителни. Примерно никът "Иван Иванов" изглежда "???? ??????". С никовете, изписани на латиница няма проблем. Възможно ли е това да се коригира и никовете изписани на кирилица също да могат да се четат?
Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.
Това не зависи от платформата на форума, а от това какъв енкодинг е зададен на браузера на компютъра. Какъв браузер ползвате и на какъв енкодинг е настроен?
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
И при мене излизат питанки и не знам как да ги оправя. Много пъти съм поръчвал на IT отдела да направи нещо по въпроса, но в общия случай те са безсилни. По начало чата на форума не е от неговия собствен код, а някакъв външен Plugin, който е яко наплетен с Java-та и нищо не може да се разбере от неговия код. Функциите са скрити и нямаме достъп до тях. Ако можеше нещо да се направи, отдавна щяхме да сме го направили.
Засега имаме само две алтернативи:
1. Въобще да премахнем чата от форума
2. Да търсим друг Plugin от друг производител.
Такива Plugin-и обикновено са платени, но ще се жертваме - стига наистина някой да ни посочи някакъв подходящ, който може да свърши работа и да се справя по-добре с кирилицата.
Не мога да отговоря на ЛС. Полето за отговор излиза, но не ми разрешава да пиша.
Това не би трябвало да е причина. На последък поллзвам предимно един и същи комп.
Имената написани на кирилица излизат в чата са с "????"
Гадаеш с кого пишеш :D
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))