Първо ще разкажа за най-близкото във времето събитие, което е почти невероятно, но е факт че се получи. Няма да повярвате ......
Преди около 3 седмици в една от темите за световните конспирации някой публикува книгата на Ян ван Хелсинг "Не пипай тази книга!". Заинтересувах се от нея и започнах да я чета. Книгата е над 500 страници и ми отне почти 2 дена, докато я прочета цялата. В нея се разказват много интересни неща за произхода на живота на земята, за извънземните, за това кой е създал Homo Sapiens, за илюминатите, световното господство и за какво ли не още. Интересен е стила на автора. От една страна приказва всякакви небивалици, но от друга страна за всяко едно свое твърдение той привежда доказателства, които могат да бъдат проверени. Дори и нещо повече - автора лично е обикалял по света и е посетил хиляди места, за да се запознае лично с една или друга невероятна археологическа находка или доказателство за неговите безумни идеи. Четейки книгата, човек няма как да не си зададе въпроса: "Ами ако всичко това е истина?".
За който му е интересно, още веднъж давам линк към тази книга: ian.van.helzing-ne.pipai.tazi.kniga.pdf
Та някъде из дебрите на тази книга аз попаднах на следното твърдение, за което се привеждат много доказателства. Твърдението е следното: Мисълта управлява материята !!! Става въпрос, че ако нещо го желаеш много силно, и повярваш наистина в него, то няма как да не се случи. Има много примери в подкрепа на това твърдение, включая и за чудодейни излекувания. Аз обаче повярвах само в едно от тези твърдения, което ми изглеждаше поне малко от малко разумно и логично.
Накратко - автора цитира експеримент на един хипнотизатор, който под хипноза е успял да накара възрастни хора с много лошо зрение да прочетат пасажи от някаква книга със ситен шрифт, но без да ползват очила. След излизането от хипнозата за да прочетат отново същия пасаж, се е наложило да си сложат очилата, които са с много диоптри. Този експеримент всъщност се е явявал доказателство, че няма такава болест като КЪСОГЛЕДСТВОТО. Целия проблем на хората с очила е, че те самите си мислят, че без очила не могат да виждат. След като мисълта си е въобразила, че има проблем, то той се появява наистина и на физическо ниво. Лечението - ами няма нужда от лечение. Просто човек трябва да повярва, че лошото зрение е функция на собственото му съзнание, а не на някакви физически проблеми с неговите очи - леща, ретина или нещо друго.