Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 173 от 496 ПърваПърва ... 73123163171172173174175183223273 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,721 до 1,730 от общо 4956
    Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Мисля още ,че точно в тази тема трябваше да си неутрален ,а не да работиш в полза на прекупвачите.... .
    Точно обратното! Ако пишех постинги рисуващи една розова реалност, това би било най-малко в полза на пчеларите. Когато човек е добре информиран, той има по-голям шанс да вземе правилно решение и адекватни (контра)действия.

Когато става въпрос за търговия, където главната цел е паричните потоци да се превъртат колкото е възможно по-бързо, кой от следните два икономически субекта би реализирал по-голяма печалба?

а) изкупува мед на фиксирана цена 4,50 и го продава пак на фиксирана цена от 7,50 лв
    б) изкупува мед на плаваща цена - 4,50, 5,50, че дори и 6 лв (все още е на печалба) - според случая, и го продава на същата фиксирана цена от 7,50 лв.
    Количествата са практически неограничени.

А, причината поради която започнах да продавам майки е чисто идеологическа. Но реалността ме кара понякога да се съмнявам дали постъпвам правилно.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    .... Казвам че се срвняват най-вече с Румъния, но там и миналата година е било по-евтино така че ...... Казвам че съвсем близо до нас меда върви точно на цена която търсим и ние тоест нашите желания са постижими. ..........
    Със сигурност гръцките ви колеги ще се зарадват на такава постъпка, колкото вие се радвате на същата от страна на румънските. Като умре кравата - мляко няма. И пак се връщаме в начално положение, само че този път са минали няколко години и възможностите са вече с една по-малко.

Лично аз бих препоръчал да се насочите към по-платежоспособни клиенти. Примерно - Франция.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Създалата се ситуация...ми напомня на една случка от началото на прехода...
    „За бога, братя, не купувайте това, което ви харесва, но е много скъпо, защото след 30-40 дни цените ще паднат, а вие ще сте похарчили парите си и няма да можете да купите най-необходимото ви.“
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Те и африканците, които произвеждат кафето живеят в дървени и сламени колиби, въпреки че продукта им се продава по 20-40 лв накилограм в Европа.
    Епъл натрупаха 150 милярда долара КЕШ, който се чудят какво да правят, но в заводите в Китай където ги сглобяват слагат мрежи за самоубийци под прозорците.
    Прекупвачите искали да смъкнат цените! Ами то е било така винаги.

Обаче българския пчелар е в много по-изгодна позиция от бедния африканец с кафето или какаото.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от ves Виж публикацията
    .
    Прекупвачите искали да смъкнат цените! Ами то е било така винаги.

.
    Това го знаят дори и такива малограмотни като мен ,нищо не си открил.За мен кофтито е ,че хора от бранша усърдно им помагат.Е ,може и да не го съзнават в устрема им да ни отворят очите.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.05.2014
    Имам едно питане към хората, които чакат 6 лева за килограм. Защо не търсят алтернативи? Хубаво, нямат възможност да изнесат директно за чужбина, но пазара на дребно в България е свободен. Купувачи има! Още повече, че на хората им писна да купуват боклуци от магазините (онзи ден се зачетох в етикетите на предлаганите разфасовки мед в една от големите вериги, и направо се хванах за главата. Масово на етикета пишеше - 80% глюкозо-фруктозен сироп и 20% мед на цена 10-12 лева за килограм). Има тенекии по 6кг, 12кг, буркани за 1кг. На 6 лева за килограм (без инвентар и транспортни разходи) ще реализират по 1 тон за месец. Само една "БГ мама" да напише в сайта, че вашия мед е страхотен и ела гледай! Е, вярно изисква повече усилия, време и нерви, но пчелните семейства са зазимени, работа на пчелина няма. Така пчелари, ще реализират натиск на пазара, който Матеев така отчаяно се опитва да обясни. По този начин доста производители от други браншове реализираха добри печалби и все повече фирми реализират директно на пазара на дребно, заобикаляйки огромната верига от прекупвачи по пътя. Цените хем са по-ниски, хем стоката е качествена - нещо, което потребителите все повече търсят. Хората с единствен доход пчеларство ще могат да се самоиздържат и няма да им се налага притиснати от обстоятелствата да продават на ниска цена.

Потребител
    Регистриран
    22.05.2012
    Пчеларски район
    гр.Попово
    Тази година, до сега имам продадени 60 буркана, вярно е, че живея в малък град и пазара е по-малък, но помисли как се продават да речем 1000 буркана.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Единия от пчеларите, който работи при мене, е пчелар от 30 години. Има 50-60 кошера и вади по 1-2 тона мед всяка година. Този човек никога, ама НАИСТИНА НИКОГА не е продавал мед на изкупвачите. Винаги си го е продавал на дребно по 8-9 или дори по 10 лева килото. Меда му никога не е оставал непродаден. Обикновенно свършва някъде по нова година и в квартала настъпва ДЕФИЦИТ НА МЕД.

Когато се появих аз, всъщност му създадох конкуренция в продажбите на дребно, но това не означава, че неговия пазар намаля. Напротив - той продава и жена ми също продава. Той успява да си продаде всичкия мед, а жена ми постепенно набира клиентска база вече 3 години. Доколкото знам, за тази година досега вече е успяла да продаде на буркани 19-20 тенекии и се безпокои, че от оставените за лично ползване 40 тенекии до 1 месец няма да е останало нищо. За догодина ще си оставим двойно повече тенекии.

Та искам да кажа, че пазар на дребно има, и то МНОГО ГОЛЯМ. Само в нашия квартал (Етъра) вероятно потребноста от мед е поне 2 тона на година. И това продадено от мене и от моя пчелар. А в квартала има и поне още 3-4 други пчелари с по 5-10 кошера. И нито един от тях не продава на изкупвачите. Вярно е, че лоялни клиенти на дребно се натрупват много бавно, но ако наистина им продавате КАЧЕСТВЕН МЕД, то тогава клиентите ви се хвалят на техните си познати и приятели, и така постепенно се разширява кръга от хора, които желаят да купуват от вас.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Брееей ,Матеев ти освен всичките качества ,които имаш си бил и голям майтапчия.По съвет на колега си записвам икономическите ти съвети ,но от днес почвам и други.От последното изречение се сетих за оная игра :пращаш пет лева на пет човека ,те пращат по пет лева на пет човека и т.н. и т.н..Очаквам в скоро време и в нашата махала да се появи Габровски мед.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Ти се бъзикаш,ама Матеев си е много прав и си дава жокер!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Страница 173 от 496 ПърваПърва ... 73123163171172173174175183223273 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •