Е то това с обединението е така, Бате Юри го предложи още на първа страница в тая тема и ясно докъде сме го докарали. Активно коментиращи тук са обаче хора имащи и други доходи освен пчеларството, кой работещ, кой с бизнес някакъв, млади пенсионери или рентиери и т.н. То това е и правилното според мен де, а и както казва известният банкер Л. Х. не е хубаво да си слагаме всичките яйца в една кошница. Та активните когато му е времето апелират да се държи меда и да се чака търговците да клекнат. Това е от години и почти нищо друго не измислят и не предлагат нещо реално осъществимо. Ще рече човек че ако не е преритал за тез пари и ако не му пречи меда той не може сам да прецени кога и на кого да го продава. Ей го аз преди няколко години казах тук на двама-трима да се съберат и да направят един контейнер хубав мед за Америка/и тогава имаше добра цена/ и после да ни разкажат как стават работите, ама никой нищо не каза после, стана ли - не стана ли... Всъщност когато се активизира темата, става въпрос за едни около 10 % предполагаема горница в изкупната цена, /макар че не е нужно да си чел "Капиталът" на Маркс, за да знаеш от колко много неща се влияят тия 10 %/, 90 % условно може да ги приемем за в кърпа вързани. Аз все пак задавам един въпрос отвреме навреме. Къде са и какво мислят и какво правят хората, които нямат никакъв друг сериозен доход в семейството и не чакат от пчелите подобряване на жизнения стандарт, ами чакат да си купят въглища за зимата и да си покрият разходите за живот? Не ми се мисли ако имат и пари да връщат някъде... Още повече, че по тоя показател те напълно се вписват в категорията "професионалисти", със сигурност вадят големи количества мед и е редно да им се чува думата. Защо те не се обаждат никакви, а пък не са никак малко в пчеларската гилдия, даже в много райони май са и мнозинство? Или вероятно не участват във форума...